0
Team DK Klassisk kylling i karry med ris og syrlig gulerodssalat

Team DK Klassisk kylling i karry med ris og syrlig gulerodssalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Ris

Kog risene som angivet på pakken.

kyllingebryst uden skindgrøntsagsbouillon
4 min.
Kogning af kylling

Varm en gryde op med 2 dl vand pr. person, og tilsæt bouillonpulveret. 

Når vandet koger, skrues ned for varmen, så vandet knapt bobler. Kom kyllingen i, og lad den simre i 10 min.

gulerodløggrønt æblegrøntsagsbouillonmadras karryhvedemeloliesort peber
8 min.
Kylling i karry

Imens ris og kylling tilberedes, kan grøntsagerne gøres klar.  

Pil løg, skræl gulerod og skyl æble. 

Det hele skal rives på rivejern på den grove kniv. Halvdelen af guleroden og æblet skal bruges til salat, så riv løget som det sidste.  

Tag kyllingen op af bouillonen, og lad den hvile på en tallerken. Bouillonen skal gemmes til senere, når du skal lave karrysaucen.

Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Kom 1 spsk. olie pr. person i gryden, og tilsæt efterfølgende halvdelen af gulerod og æble og al løget. Steg det hele i 2 min. under omrøring med et piskeris. Kom karrypulveret og lidt mel i, og steg videre i 1 min. under grundig omrøring, så melet bliver opløst så meget som muligt. 

Kom bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Kog igennem med piskefløde. 

Hvis du ønsker en tyk sovs, kan du med fordel blende den med stavblender.

Smag til med salt og peber. 

grønt æblegulerodspidskål
25 min.
Syrlig gulerodssalat

Soigner spidskålet, og kasser evt. de yderste blade. Del kålet i kvarte, og snit det, så fint du kan.

Vend gulerod, æble og spidskål i eddike, salt og 0,5 spsk. olie pr. person. 

30 min.
Anretning

Skær kyllingen i store tern på ca. 2x2 cm. Vend kyllingen i karrysovsen og server med ris og et godt skud råkostsalat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4095 kjl/979 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,55 g
Kulhydrat:
132 g
heraf sukkerarter:
24,5 g
Kostfibre:
13,2 g
Protein:
42,9 g