Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Hak mandler, persille, gulerødder og løg groft, og riv hvidløget på den fine side af et rivejern.
Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. pers., og rør kødet sejt.
Tilsæt revet hvidløg og hakket persille og mandler, og rør godt rundt.
Varm en gryde op ved middelhøj varme.
Form 3-4 kødboller pr. pers., og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. pers. i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve, og er gennemstegte.
Tag kødbollerne op, og kom gulerødder og løg i gryden. Steg under omrøring i ca. 5 min, indtil det er gyldent.
Kom tomatsugoen i gryden med grøntsagerne, og tilsæt kødbollerne. Få det op at simre, og smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Servér kødbollerne med perlebyg og tomatsovs.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften