Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden over middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person med låg på. Løgene skal steges i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydr løgene med salt.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, revet hvidløg og 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen med en grydeske.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.
Skær squashen i lange tynde strimler med en tyndskræller, og overfør dem til en skål. Krydr strimlerne med 1 tsk. olie pr. person og revet citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret squash på et fad, og top med solsikkekerner.
Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt de bløde løg, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra kikærterne, indtil hummussen har den foretrukne cremede konsistens.
Servér kødbollerne med hummus og squashsalat.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()