
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden over middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person med låg på. Løgene skal steges i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydr løgene med salt.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Kom kødet i en skål sammen med krydderiblandingen, revet hvidløg og 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen med en grydeske.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.
Skær squashen i lange tynde strimler med en tyndskræller, og overfør dem til en skål. Krydr strimlerne med 1 tsk. olie pr. person og revet citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret squash på et fad, og top med solsikkekerner.
Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt de bløde løg, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra kikærterne, indtil hummussen har den foretrukne cremede konsistens.
Servér kødbollerne med hummus og squashsalat.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften