0
Kødboller & melboller til klar suppe med boller (consommé danoise)

Kødboller & melboller til klar suppe med boller (consommé danoise)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Se vores huskoks smarte trick til at lave perfekte kød og melboller supernemt i videoen herover

Fremgangsmåde

svinemørbradæg2zittauerløghvedemelbouillon (høns)saltsort peber
Kødbollefars

Puds mørbraden af således der absolut ingen sener er tilbage. Del kødet i små stykker og kom det i en foodprocessor og kør det til en glat homogen masse.

Kør det derefter sejt med salt i et minut. 

Pil og riv løget på den fine side af et rivejern. Kør det revede løg sammen med kødet og generøse mængder frikskværnet sort peber.

Kom æggene i og kør i 30 sekunder.

Kom hvedemel på og kør i 10 sekunder.

Hæld hønsefond (den skal være iskold - ellers skiller farsen) på i en tynd stråle mens du pulser med foodprocessoren.

Smag på farsen - den skal smages til - til kant! 

Kom farsen i en sprøjtepose og sæt på den køl til den skal bruges. Mindst 10 minutter.

Pochering af kødboller

Spænd en tynd kødtråd stramt over en bred gryde med rigeligt godt saltet vand. Bring vandet til kogepunktet og lav kødbollerne som videoen her viser.

https://youtu.be/g8_LZpt5lIU

Lad kødbollerne pochere i 2-3 minutter til de kommer op til overfladen.

smørvandhvedemelæg2saltsort pebermuskatnød
Melboller
Traditionelt set har de danske husmødre og kogekoner altid benyttet sig af en gammeldags bollesprøjte til at lave melboller med, og det fungerer også bare super godt! Men har du ikke adgang til en af disse klenodier kan du benytte dig af samme metode som ovenfor med kødbollerne.

Sådan gør du:

Kog smør, salt og vand op i en tykbundet gryde

Tilsæt melet og pisk grundig til en homogen og smidig masse

Tag gryden fra varmen og lad massen køle af i et par minutter

Pisk nu æggene i et ad gangen og rør dejen helt glat

Smag dejen til med lidt fint revet muskat, salt og peber

Kom dejen i en sprøjtepose og pocher melbollerne i godt saltet vand lige under kogepunktet i 4-5 minutter

Tag melbollerne op med hulske og læg dem isvand i et par minutter

Tag dem herefter op og lad dem dryppe af i et dørslag

Sæt dem til side til de skal serveres

Varm dem forsigtigt igennem i suppen, uden at den kommer i kog lige inden servering

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?