Se vores huskoks smarte trick til at lave perfekte kød og melboller supernemt i videoen herover
Puds mørbraden af således der absolut ingen sener er tilbage. Del kødet i små stykker og kom det i en foodprocessor og kør det til en glat homogen masse.
Kør det derefter sejt med salt i et minut.
Pil og riv løget på den fine side af et rivejern. Kør det revede løg sammen med kødet og generøse mængder frikskværnet sort peber.
Kom æggene i og kør i 30 sekunder.
Kom hvedemel på og kør i 10 sekunder.
Hæld hønsefond (den skal være iskold - ellers skiller farsen) på i en tynd stråle mens du pulser med foodprocessoren.
Smag på farsen - den skal smages til - til kant!
Kom farsen i en sprøjtepose og sæt på den køl til den skal bruges. Mindst 10 minutter.
Spænd en tynd kødtråd stramt over en bred gryde med rigeligt godt saltet vand. Bring vandet til kogepunktet og lav kødbollerne som videoen her viser.
https://youtu.be/g8_LZpt5lIU
Lad kødbollerne pochere i 2-3 minutter til de kommer op til overfladen.
Sådan gør du:
Kog smør, salt og vand op i en tykbundet gryde
Tilsæt melet og pisk grundig til en homogen og smidig masse
Tag gryden fra varmen og lad massen køle af i et par minutter
Pisk nu æggene i et ad gangen og rør dejen helt glat
Smag dejen til med lidt fint revet muskat, salt og peber
Kom dejen i en sprøjtepose og pocher melbollerne i godt saltet vand lige under kogepunktet i 4-5 minutter
Tag melbollerne op med hulske og læg dem isvand i et par minutter
Tag dem herefter op og lad dem dryppe af i et dørslag
Sæt dem til side til de skal serveres
Varm dem forsigtigt igennem i suppen, uden at den kommer i kog lige inden servering
Kundekommentarer ()