0
Kofta med ovnstegte gulerødder på frisk salat og krydret dressing.

Kofta med ovnstegte gulerødder på frisk salat og krydret dressing.

Tilberedningstid:
15 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

20 min., før du går i gang, skal ovnen tændes på 250 grader.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
farvede gulerødder
1 min.
Gulerødder

Rens gulerødderne grundigt og skær dem på langs. Læg på bagepapir, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Vend gulerødderne godt rundt,  og bag dem i 10 min.

tabbouleh krydderihakket oksekødrasppersilleharissaæg2
2 min.
Kofta

Rens persillen, og hak den fint. 

Kom det hakkede kød i en skål. Tilsæt et skud salt og friskkværnet peber.

Slå ægget ud i en lille skål. Rør det sammen i den lille skål først, og tilsæt derefter ca. 1/4 æg pr. kuvert til det hakkede kød. Tilsæt 1-2 spsk. rasp pr. kuvert. Hvis du ikke har et æg, så kom en sjat mælk i i stedet. 

Kom halvdelen af den hakkede persille i, halvdelen af krydderiet og lidt harissa i farsen. Gem resten af persillen, krydderiet og harissaen til salat og til dressing.

Bland farsen godt sammen. Form aflange frikadeller med lidt olie på hænderne, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Skru ovnen ned på 200 grader, og bag koftaerne i 8-10 min.

yoghurt 3,5 %tabbouleh krydderi
7 min.
Dressing

Kom yoghurten i en skål. Bland med resten af tabboulehkrydderiet, og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

hjertesalatPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
9 min.
Salat

Rens hjertesalaten grundigt, og del den i hele blade.

Kom bladene i bunden af et stort fad. Vend med lidt olivenolie, eddike, salt og peber.

Sæt bollerne i ovnen.

Se til gulerødderne. Når de har fået lidt farve, tages de ud af ovnen. Placer gulerødderne oven på salatbladene, og top med lidt af yoghurtdressingen, harissa efter smag (den er lidt stærk) og resterne af den hakkede persille.  

14 min.

Tjek, om kødbollerne er gennemstegte.

15 min.
Anretning

Når kødbollerne er gennemstegt, serveres de straks med gulerodssalat, brød og den skønne dressing til. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?