Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist pinjekernerne på en pande ved middel varme i 2-3 min., til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af. Hak hvidløg fint. Hak pinjekerner groft. Rør det hakkede kød med pinjekerner, hvidløg, æg, kofta kebab-krydderiet og ca. 1/4 tsk. salt pr. person. Lad farsen hvile i 5 minutter.
Form så farsen til 3 aflange kødboller pr. person, og steg dem ved middelhøj varme i 1 tsk. olie pr. person på en pande i 5-6 min., eller indtil de er færdigstegte.
Kom blomkål i en foodprocessor, og kør det til helt fine, små stykker. Hak rødløg fint, skær tomater og agurk i små tern eller strimler, og hak persille groft. Vend blomkål, rødløg, tomater, agurk og persille sammen til en salat.
Rør saften fra citron sammen med knap 1/2 spsk. olivenolie pr. person og 1/4 tsk. salt person til en dressing. Smag til med peber.
Spis 3 stk. kofta pr. person med salat og dressing til.
Kofta kebab krydderi indeholder:
Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%
Kundekommentarer ()