Nulstil dit kodeord



×

Kokkene bag

2 gange om ugen

Projekt 'Fisk 2 gange om ugen' blev indledt i 2005 med det formål at fremme forbruget af fisk og at understøtte kostrådet om at spise fisk 2 gange om ugen.

Alfred Pichler, Restaurant Møllehuset i Frederikshavn

Restaurant Møllehuset i den smukke Bangsboskov, der ligger i den sydlige del af Frederikshavn, hører til blandt Frederikshavn højest værdsatte restaurationer. Det kommer sig ikke mindst af Møllehusets køkkenchef og kok, Alfred Pichler.

Anders Halskov-Jensen

Anders Halskov-Jensen er mest kendt som vinder af Master Chef 2015. Han er tidligere kåret som Skandinaviens bedste hjemmekok i 2012, "Årets LURPAK amatørkok 2013" og er sågar også Danmarksmester i blindsmagning af vin. Anders skriver om vin for Jyllandsposten og har sit eget firma, der laver private dining, madkurser og andet. Siden juni 2016 har Anders også udviklet opskrifter for Skagenfood – bla. til vores populære LynKasser.

Anders Holm Kiel Nielsen

Anders er køkkenchef på den fantastisk beliggende og anmelderroste restaurant Villa Vest i Lønstrup. Han har tidligere arbejdet på hæderkronede restauranter som: Molskroen, Brøndums Hotel, Nordsminde Kro og ikke mindst på den 3 stjernede Michelin-restaurant "The Fat Duck" i Bray ved London.

Anna Yder, Annas Fiskerestaurant i Tornby

Anna's Fiskerestaurant i Tornby, ikke langt fra Hirsthals, byder på spændende fiskeretter inspireret af sæsonens fisk og grøntsager. Der er ingen fast menu, men dagens menu er altid et besøg værd. Hun holder da også et nøje øje med fiskens vej fra hav til restaurant, for det er nemlig hendes far og hans kutter HG 4, der leverer hovedparten af fisken til restauranten.

Betina Kühn

Betina er den ene af initiativtagerne til Skagenfood.dk. Hun er levende interesseret i mad og kan trylle med fisk og grønt så fuglene synger! Den gode smagsoplevelse er en hjertesag for Betina.

Bo Meyer - Weberklubben

"Weber griller med stort W" - siger Bo Meyer. Hovedparten af al den mad, jeg laver, er tilberedt på en af mine 11 griller. For at inspirere andre til at have de samme gode oplevelser - har jeg i mange år lavet opskrifter på grillet mad og tilbehør.

Christian Conradsen

Christian var tidligere forpagter i event-center Arena Nord i Frederikshavn.

Christian Kofoed, Skagen Fiskerestaurant

Christian har kreeret de skønneste fiskeretter til Skagenfood under mottoet: "Gem ikke ingredienserne i en ret, men vis dem frem og præsenter dem smukt." Du finder Christian hos Skagen Fiskerestaurant, som er berømt for sine skønne fiskeretter - også i gourmetklassen.

Christian Lebech Boisen

Er køkkenchef på Restaurant De 2 Have på Skagen Gren.

Christina Ovesen

Christina laver ugentlige opskrifter til Skagenfood til de ugentlige grøntkasser og kasserne med vildtabonnement. Hun er stifter af virksomheden MadMedOrd, som er et fødevarekommunikationsbureau.

Christine Bille & Trine Krebs

Christine Bille er madskribent, foodstylist og foredragsholder samt forfatter til bogen "Vegetarisk vellyst". Trine Krebs er stifter af "Frugtformidlingen" og formand for "Praktisk Økologi". De har netop udgivet bogen VILDT med 85 nye vildtopskrifter og de deler her med Skagenfoods abonnenter 6 af de bedste.

Dan Cassebaum, Restaurant Fusion Aalborg

Efter flere år rundt om i Europa er kok Dan Blichtfeldt Cassebaum vendt tilbage til Nordjylland.

Dennis Jørgensen, Franks i Sæby

Tæt på kajen i Sæby, hvor lystbådenes master giver lyd, ligger restaurant Franks. Her er det fisk, det nordiske køkken og danske råvarer af bedste kvalitet, der ligger til grund for kokkens arbejde – og kokken hedder Dennis Jørgensen.

Flemming Holm, Grilleriet i Aalborg

Køkkenchef og grillmester på Grilleriet Aalborg. Flemmings ubetingede kærlighed ligger i det rustikke franske brasserie-køkken. Det er der, han henter inspiration, når han skal planlægge nye retter til grillen.

Food College Aalborg

Food College Aalborg er et kulinarisk midtpunkt, der inspirerer og understøtter mulighederne for læring og udvikling inden for fødevarer, gastronomi og madkultur.

Henrik Degn, Jacob's i Skagen

Henrik Degn er køkkenchef på Jacob's Café og Restaurant i Skagen.

Jack Cramer

Jack er en af landets mange unge fremadstormende køkkenchefer. Jack styrer køkkenet på det historiske Brøndums Hotel i Skagen med stor dygtighed - og har her lavet 5 lækre retter som er hans personlige fiskelivretter.

Jacob Dahl Andersen

Jacob er vores faste huskok her hos Skagenfood, og selvom mangfoldigheden præger Jacobs karriereforløb mere end noget andet, er der alligevel en ting, som er gået igen alle de steder, han har arbejdet. Det er nemlig primært fisk, han har tilberedt, og det er lige noget, der passer kokken.

Jacob Elkær, Restaurant Fænøsund

Alle, der er noget ved musikken, kommer på skærmen hos TV2’s morgen-TV, og det er også tilfældet med Jacob Elkær. Jacob er 32 år og oprindeligt uddannet inden for tøjbranchen, men det blev for kedeligt for ham. Sokker og jakkesæt blev derfor i 1997 udskiftet med saucer og garniture.

Jakob de Neergaard

Jakob de Neergaard har været en del udenfor Danmark, hvor han har samlet inspiration til mange spændende retter. Klassiske danske råvarer bliver tilberedt med stor inspiration fra den belgiske og franske gastronomi, således at man kan opleve særdeles spændende opskrifter fra Jakob.

Jesper Carl Winter, Skagen Fiskerestaurant

Skagenfood har igen fundet en superkok i Skagen, og denne gang er det en vaskeægte Skawbo. Jesper Carl Winter er Skagen Fiskerestaurants nye køkkenchef.

Jonas Mikkelsen

Præstø har under 5000 indbyggere og én Michelin stjerne! Jonas Mikkelsen der er Hotel Frederiksmindes unge medejer og køkkenchef har en fortid på Kommandanten og Svinkløv Badehotel, og er et af landets absolut største kokketalenter med et tårnhøjt gastronomisk niveau. Han troede ikke han var kommet til Præstø for at blive, men nu seks år senere har han skaffet Hotel Frederiksminde en af de eftertragtede Michelinstjerner og er symbolet på en by i en fantastisk gastronomisk udvikling. Talentet førte ham i 2012 sikkert ind på førstepladsen i Nordic Challenge, hvor han blev kåret som årets mest lovende kokketalent. Madanmelderne har kun haft ros til overs for Jonas og Hotel Frederiksminde - der virkeligt kan leverer topniveau - og med deres yderst fordelagtige priser, sammenlignet med hovedstaden, er Hotel Frederiksminde bestemt en omvej værd!

Lars Eiskjaer

Er medejer og køkkenchef på den prisbelønnede og anmelderroste Restaurant ET i Aarhus. Lars har en fortid på nogle af landets bedste restauranter og er en mester i præcision i tilberedning og præsentation.

Mads Battefeld

Mads, der er souschef på Henne Kirkeby Kro er et af landets allerstørste kokketalenter. Han vil her komme med skæve og anderledes bud på opskrifter med fisk og skaldyr, bla. fantastiske opskrifter med søpindsvin.

Margrete Moore

Margrete Moore fra Fjand langt ude i Vestjylland er en sand ildsjsæl og pioneer når det handler om hele taskekrabber. Hun kæmper en kamp for at få os danskere til at spise hele krabber i stedet for kun at bruge klokødet.

Marie Brix

Kostvejleder, foredragsholder og klummeskribent. Marie driver klinikken Evig Glad - Velvære for alle sanser fra det lille smørhul Ålbæk 20 km syd for Skagen.

Michel Michaud, Ruths Hotel i Gl. Skagen

Michel Michaud er noget af det tætteste vi kommer på en superstjerne i dansk gastronomi. Han har bl.a. været køkkenchef ved Falsled Kro, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro. Han fik tildelt en stjerne i Guide Michelin, da han drev sin egen restaurant i Frankrig, og efterfølgende ved Søllerød Kro i 1987. I dag er Michel Michauds kokkekunst et af de store trækplastre ved Ruths Hotel i Skagen.

Mikael Christensen, Kopp og Ko

"Professionelt og ordentligt" har altid været Mikael Christensens varemærke . Både i hans profession som kok, som forpagter af Rosdahls og som forfatter til blandt andet Danmarks bedste fiskekogebog i 2003 - "Mikael Christensens Fiskekogebog". Det er derfor heller ikke uden grund, at han er dybt engageret i arbejdet omkring det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

Mira Arkin

Mira Arkin, madskribent på bl.a. magasinet Gastro og kvinden bag Miras Madblog – en blog med masser af let tilgængelige opskrifter, restaurantanmeldelser fra Danmark og de mange rejsemål, Mira besøger og andet godt – bare det handler om mad.

Morten Nielsen, Mortens Kro i Aalborg

Morten Nielsen, TV-kok og indehaver af Mortens Kro i Ålborg. På Mortens Kro serveres overdådige gourmetretter, med fokus på enestående smagsoplevelser, som ikke går i glemmebogen lige med det samme.

Morten Sandvej

Er medejer og køkkenchef på den prisbelønnede og anmelderroste Restaurant ET i Aarhus. Morten var i en årrække køkkenchef på Svinkløv Badehotel og har tidligere været souschef på Ruths Hotel i Skagen. Blandt hans kollegaer i branchen går han under kælenavnet Hr. Velsmag.

Ninna Bundgaard Christensen

Ninna Bundgaard Christensen har siden juni 2016 udviklet opskrifter for Skagenfood – bla. til vores populære LynKasser. Ninna er kok og har arbejdet på et hav af landets ypperste restauranter, bla. Henne Kirkeby Kro og Ruths Hotel. Derudover har hun en lang karriere bag sig som del af det danske kokkelandshold. Ninna bor i Kolding sammen med sin mand Jakob og deres 2 små piger.

Ole Kjærsgaard, Nordsøcentret i Hirtshals

Ole Kjærsgaard er køkkenchef på Nordsøcentret i Hirtshals. Centret er Danmarks største videnscenter om fisk og fiskeri. Ole's hjerte banker for fisk og menuen står ofte i fiskens tegn.

Phillip Morrison

Phillip Morrison er køkkenchef på restaurant Pakhuskælderen. Her kan man i hyggelige omgivelser nyde Phillips præsentationsmenu, som er en smagsprøve af 7-8 retter fra månedens menu. En rigtig delikatesse.

Salat Tøsen

Salat Tøsen blev startet i foråret 2013 af Mette Løvbom som et forum, hvor salatelskere kan dele viden og blive inspireret til at arbejde med de ofte oversete og glemte grøntsager. Et forum, hvor danskerne kan udforske sanserne og smagsløgene, og hvor der kun arbejdes med årstidens grøntsager, for at sikre saft og kraft i salaterne. Salat Tøsen handler om smag. Om nuancer, årstider og gode råvarer. Salater kan være sprøde, fyldt med sødme, og de kan knase. De kan overraske, berige og gøre maven glad. Det handler om at bruge råvarerne, så de kommer til deres ret og om at turde eksperimentere med det skattekammer af gode grøntsager, naturen har skænket os.

Simone Visbjerg Møller

Simone er VILD med grøntsager. Udover at skrive om velsmagende hverdagsmad på sin blog Camouflerede Grøntsager, har Simone arbejdet som projektleder for Claus Meyer i New York og som madskribent for BT.

Skagenfood.dk

Alle vi på kontoret elsker fisk, så en gang i mellem er det en af vores egne specialiteter, som ender i din opskriftssamling.

Thomas Mathiesen, Grilleriet i Aalborg

Kok og grillmester på Grilleriet Aalborg. Thomas’ madstil er præget af, at han har været ansat i Sydfrankrig, så han kombinerer det bedste fra det franske og det danske køkken. Og så er den gode råvare altid i centrum!

Thomas Riis

Når kok og køkkenchef Thomas Riis komponerer fiskeopskrifter til Skagenfood eller sammensætter menuen på Fiskerestaurant Hyttefadet i Skagen, tænker han hele tiden over, hvordan han kan gøre det så enkelt som muligt.

Tom Juul Nielsen, Lendum Kro

Provinskro med ægte bodegastemning er blevet forvandlet til et lækkert spisested af den unge kok, Tom Juul Nielsen. Kroen tilbyder i dag gode smagsoplevelser - både i restauranten og som mad ud af huset.

Tonny Kristensen

Udsigten over Kattegat er slående. Et kig mod nord afslører Skagen, mod højre ses Sæby, lige ud for ligger øerne Hirsholmene og Diget, og i det fjerne mod syd-øst anes silhuetten af Læsø: Vi er på toppen af Kattegat Silo i Frederikshavn, hvor himmel og hav mødes. Tonny Kristensen er manden bag gryderne hos Restaurant Snerlen i Frederikshavn, hvor han roligt og struktureret styrer køkkenet på niende etage i den flotte Kattegat Silo.


Hvad med også at prøve...