Som navnet siger, er Alfred Pichlers baggrund og uddannelse international og verdensvid. Og det var da også på Hotel Hilton i Wien, det hele startede for den østriske kok. Som 14-årig kom Alfred i lære, og den internationale kogekunst viste sig at være det rigtige springbræt til den gastronomiske verden. Fra Wien og endt uddannelse, gik turen videre til Toronto i Canada, hvor mødet med kærligheden og en dansk pige førte ham til Danmark. Pigen var fra Frederikshavn, så det blev naturligt nok i det nordlige Jylland, Alfred gennem mange år har udøvet sin kogekunst. Aalborg, Skagen og Frederikshavn er blandt byerne, han har arbejdet i. Og det er ikke hvilke som helst steder: Gourmetrestauranten Gråanden i Frederikshavn og Rosdahl i Aalborg er blandt stederne, Alfred kan skrive på sit cv.
Pigen er stadig fra Frederikshavn, og det er sammen med sin hustru, Lise, at Alfred Pichler i september 2012 fejrer 7-års jubilæum som chef for Restaurant Møllehuset. Parrets samarbejde og Alfred store talent har gjort Møllehuset til et af de mest besøgte steder i Frederikshavn, hvor de dejlige omgivelser supplerer Alfreds madværksted, som til stadighed lokker - til både hverdag og fest. Alfred Pichler værdsætter de danske råvarer og det nordiske køkken, og som alle gode kokke er også Alfred skrap til fisk. Hans favorit er lyssejen – og helst tilberedt med nordjyske råvarer, der leveres direkte fra avlerne.
Ferierejser og besøg på de lokale markeder er et must for chefen på Restaurant Møllehuset. Men også erfaringsudveksling med andre kokke giver et godt input til fornyelse og kreativitet. Alt det kombineret med en kærlighed til kokkefaget, men også samarbejdet med flokken og medarbejderne på Møllehuset, er en passion, der klart kommer til udtryk, når man besøger Alfred Pichlers restaurant i den smukke Bangsboskov, der støder op til Frederikshavn.
Du kan læse mere om Restaurant Møllehuset her: www.mollehuset.dk