Efterfølgende gik hun i mesterlære som reklamefotograf og har nu sit eget studie i en gammel skoleinspektørvilla i Svendborg, hvor hun opskriftsudvilker, styler og fotograferer fødevarer for små og store fødevareproducenter landet rundt. I fritiden skiver Christina ucencurerede klummer om den virkelige familie-hverdag med Herren i huset, den heftige og højlydte Brødrende Duo og om de selvforsyningsdrømme, der ikke altid arter sig som de skal på bloggen Noter fra haven og køkkenet.
Hjemmeside: christinadamgaard.co
Mit kokkeliv har altid været drevet af facinationen at finde ud af hvordan alting fungerer: hvor råvarerne kommer fra, hvordan man dyrker grøntsager, slagter, parterer og fanger/samler sin egen mad, bruger de mindre dyre fisk og kødstykker i køkkenet og hvordan man udnytter mulighederne for at variere de grøntsager der er i sæson lige nu. Som barn jeg drev mine forældre til vanvid ved konstant og konsekvent at dissektere alle de fisk, som jeg fangede med min morfar ovre ved dæmningen i Hvide Sande i småstykker, så der ikke var noget tilbage til aftensmaden: jeg måtte bare vide hvordan de så ud indeni. Den umiddelbare glæde ved de gode råvarer, indsamling af mad i naturen og madlavning prøver jeg at give videre til vores børn.
Hernede i Sydfynske øhav bruger jeg så mange timer som muligt på at sanke. Hver sæson har sine højdepunkter: hornfisken kommer om foråret sammen med ramsløgene, efterfulgt af tanghøsten, strandkrabber, muslinger, vild peberrod, skovsyre til sommersalater, og om efteråret står aroniabær, kræger, brombær, kastanier og svampe i skove og parker.
Min absolutte yndlingsspise er friskkogte krabbeklør - og det må meget gerne være til morgenmad - hentet klokken 5 om morgenen fra Toms båd oppe på Læsø. Og så østers, saltstegte sild, stegte ål, skindstegt fjæsing, torskekæber, strandkrabbebisque, hornfisk, hjemmerøget laks, kammuslinger og torskerygge. I det hele taget fisk, der har megen smag og en god tekstur i kødet.