0

Christina Damgaard-Sylvest

Christina blev udlært kok omkring årtusindskiftet på Steensgård Herregård i Falsled under Anne Bille-Brahe og Michel Bernhard, var så en smuttur på Skagens Fiskerestaurant under Claus Bauer, og kom derfra direkte til den sagnomspundende Restaurant Saison i køkkenet hos grøntsagsguruen Erwin Lauterbach. hvorefter hun var med til at åbne en af de første bistroer i området omkring det nu mondæne Halmtorv på Vesterbro.

Christina Damgaard-Sylvest

Efterfølgende gik hun i mesterlære som reklamefotograf og har nu sit eget studie i en gammel skoleinspektørvilla i Svendborg, hvor hun opskriftsudvilker, styler og fotograferer fødevarer for små og store fødevareproducenter landet rundt.  I fritiden skiver Christina ucencurerede klummer om den virkelige familie-hverdag med Herren i huset, den heftige og højlydte Brødrende Duo og om de selvforsyningsdrømme, der ikke altid arter sig som de skal på bloggen Noter fra haven og køkkenet.

Hjemmeside: christinadamgaard.co

 

Mit kokkeliv har altid været drevet af facinationen at finde ud af hvordan alting fungerer: hvor råvarerne kommer fra, hvordan man dyrker grøntsager, slagter, parterer og fanger/samler sin egen mad, bruger de mindre dyre fisk og kødstykker i køkkenet og hvordan man udnytter mulighederne for at variere de grøntsager der er i sæson lige nu.  Som barn jeg drev mine forældre til vanvid ved konstant og konsekvent at dissektere alle de fisk, som jeg fangede med min morfar ovre ved dæmningen i Hvide Sande i småstykker, så der ikke var noget tilbage til aftensmaden: jeg måtte bare vide hvordan de så ud indeni.  Den umiddelbare glæde ved de gode råvarer, indsamling af mad i naturen og madlavning prøver jeg at give videre til vores børn.

 

Hernede i Sydfynske øhav bruger jeg så mange timer som muligt på at sanke. Hver sæson har sine højdepunkter: hornfisken kommer om foråret sammen med ramsløgene, efterfulgt af tanghøsten, strandkrabber, muslinger, vild peberrod, skovsyre til sommersalater, og om efteråret står aroniabær, kræger, brombær, kastanier og svampe i skove og parker. 

 

Min absolutte yndlingsspise er friskkogte krabbeklør - og det må meget gerne være til morgenmad - hentet klokken 5 om morgenen fra Toms båd oppe på Læsø. Og så østers, saltstegte sild, stegte ål, skindstegt fjæsing, torskekæber, strandkrabbebisque, hornfisk, hjemmerøget laks, kammuslinger og torskerygge.  I det hele taget fisk, der har megen smag og en god tekstur i kødet.

 

Opskrifter af Christina Damgaard-Sylvest:

Ingen opskrifter