0

Dennis Jørgensen, Franks i Sæby

Tæt på kajen i Sæby, hvor lystbådenes master giver lyd, ligger restaurant Franks. Her er det fisk, det nordiske køkken og danske råvarer af bedste kvalitet, der ligger til grund for kokkens arbejde – og kokken hedder Dennis Jørgensen.

Dennis Jørgensen, Franks i Sæby

En spændende tid

Dennis Jørgensen fik lyst til at blive kok efter 8. klasse, hvor han arbejdede i fritiden som opvasker på restauranter i Frederikshavn. - Herefter tog jeg min uddannelse på Restaurant Prinsesse Julianne i Aalborg og Moby Dick i Frederikshavn, fortæller han. Efter uddannelsestiden fortsatte han som kok på Kongeskibet. - "Det var en spændende og lærerig tid, hvor jeg blandt andet kom med på togt til Færøerne, Frankrig og England", siger Dennis Jørgensen.

Fisk og grønt

Den 25-årige kok er lidt af en globetrotter. Efter Kongeskibet besøgte han lande i nær og fjern. Det blev til rejser til Australien, Mongoliet, Kina, Rusland, Mexico og Canada, hvor han fik en masse kulinarisk inspiration. - Her lærte jeg virkelig at forstå H.C. Andersen, da han skrev ”At rejse er at leve”, fortæller Dennis Jørgensen, der også har arbejdet som køkkenchef på Hotel Skagen Strand.

De gode ingredienser i den asiatiske mad og konceptet bag spansk tapas fangede ham, men snakker vi fisk, kommer der et helt specielt lys i øjnene på ham. For sushi er en af de største favoritter og især havtaske, multe og rødtunge er de fisk, han er mest vild med at arbejde med. Restaurant Franks gør sig i de gode danske råvarer – ikke mindst de grønne. Og også her har Dennis Jørgensen sine favoritter: Faste blomkål og sprøde spidskål.

Restaurant Franks

Hvor himmel og hav mødes… Nordjylland emmer af friskhed, store vidder, smuk natur, massevis af oplevelser, fantastiske råvarer og gennemført kvalitet. De dyder, kvaliteter og havets nærhed har Restaurant Franks i Frederikshavn og Sæby tilsat en omgang smil, lethed, god service samt ikke mindst hygge og atmosfære.

Kontakt

Du kan læse mere om Frank's her: www.franks.dk

Opskrifter af Dennis Jørgensen, Franks i Sæby:

Ingen opskrifter