0

Jacob Elkær, Restaurant Fænøsund

Alle, der er noget ved musikken, kommer på skærmen hos TV2’s morgen-TV, og det er også tilfældet med Jacob Elkær. Jacob er 32 år og oprindeligt uddannet inden for tøjbranchen, men det blev for kedeligt for ham. Sokker og jakkesæt blev derfor i 1997 udskiftet med saucer og garniture.

Jacob Elkær, Restaurant Fænøsund

Dansk idyl når det er allerbedst

”Fænøsund er Lillebælts slyngning mellem Fyn og Fænø. Her sejler man tæt forbi strande og skrænter under skovens træer. Nordover møder man herregården Hindsgavl tronende i sin park og Gammel Slots grønne halvkugle forunderligt knejsende på den flade eng. Her er sundet snævert og fortroligt. Sydover kommer man ud i det åbne bælt med Gamborg Fjord og Fønsskovs lange finger om bagbord. Ret forude dukker Brandsø og Bågø op. Fænøsund er noget oprindeligt – et guldalderlandskab. Her føler vi os hjemme. Her driver vi restaurant af samme navn.”

Disse smukke ord kan man læse på www.faenoesund.dk. Det vender vi tilbage til.

Fra sokker til saucer

Alle, der er noget ved musikken, kommer på skærmen hos TV2’s morgen-TV, og det er også tilfældet med Jacob Elkær. Jacob er 32 år og oprindeligt uddannet inden for tøjbranchen, men det blev for kedeligt for ham. Sokker og jakkesæt blev udskiftet med saucer og garniture. Jacob Elkær gik i lære som kok, og har været udlært som sådan siden 1997.

På kokkens CV står der blandt andet Munkebjerg Hotel, og her fandt Jacob både kærligheden og sin kommende hustru, samt faglige udfordringer i restaurant TreeTop. Det eksotiske islæt til karrieren fik Jacob i Caribien, hvor han i en periode arbejdede sammen med Mikael Christensen – kendt fra restaurant Rosdahl i Aalborg. En enkelt sæson i køkkenet på Svinkløv Badehotel blev det også til, inden Jacob i slutningen af 1999 var med til at starte Restaurant Kobbergryden op i Middelfart. Da chancen for at starte sit eget bød sig, slog Jacob til, og det blev starten på restauranten Fænøsund.

Restaurant Fænøsund

Tilbage til de malende beskrivelser fra restaurantens hjemmeside. ”Restauranten ligger i en beskeden række af sydvendte fiskerhuse og villaer lige ned til stranden. I begyndelsen af 1900-tallet indrettedes her sommerpensionater, der spillede op til det nu forsvundne badehotel på Fænø... Fænøsund er udsyn og friskhed som bæltet, der strømmer evigtblåt forbi.” Og det er ganske vist. Vi har selv set det. For enden af en lille vej, helt ugenert, ligger restaurant Fænøsund med en panoramaudsigt over sundet, som kan få én til at holde vejret blot for ikke at forstyrre udsynet. Stemningen i restauranten er unik og familiær, hvilket bl.a. understreges af de private familiebilleder. På billederne ses ægteparret Dorte og Jacob Elkær, som sammen driver restauranten, samt deres 13 måneder gamle guldklump, Caroline.

Siden 2000 har villaen ved sundet dannet rammerne for restauranten og for familiens hjem, og arbejdsdelingen er klar hos ægteparret: Jacob er chef i køkkenet, og Dorte tager sig af resten. Hun har arbejdet på Munkebjerg Hotel og med flair for økonomi samt erfaring med receptionistopgaver og salg af kurser og konferencer, har fruen i huset de rette forudsætninger for at bestride titlen som restaurant-, vin- og økonomichef. Restaurantens menukort indretter sig efter årstiderne, således at kokken har mulighed for at arbejde med de bedste råvarer. Dorte og Jacob er nemlig enige om, at kvalitet og ærlighed er kodeordene i deres restaurant.

Klik forbi www.faenoesund.dk – her kan du se de skiftende menukort osv.

Opskrifter af Jacob Elkær, Restaurant Fænøsund:

Ingen opskrifter