0

Jesper Carl Winter, Skagen Fiskerestaurant

Skagenfood har igen fundet en superkok i Skagen, og denne gang er det en vaskeægte Skawbo. Jesper Carl Winter er Skagen Fiskerestaurants nye køkkenchef.

Jesper Carl Winter, Skagen Fiskerestaurant

Siden Jesper i folkeskolen fik faget husgerning, har han vidst, at han ville være kok. Repertoiret på hans personlige menukort er (heldigvis) blevet udvidet en del fra skolekøkkenets simple retter, som vi vist er mange, der husker tilbage på som værende mere eller mindre intetsigende.

Rødder i Skagen

For et par år siden blev han udlært kok på Pakhuset i Skagen (hvor han også senere har arbejdet som Souschef), og hele hans familie stammer fra byen på toppen af Jylland. Faktisk var hans oldefar konditor i byen for mange år siden, så det er ikke noget nyt, at man i Skagen kan nyde lækkerier fra familiens hånd.

De royale retter

Den 23-årige kok har – som det sig hør og bør i kokkekredse – selvfølgelig også været i udlandet for at hente inspiration. I 2002 arbejdede Jesper Carl Winter på den fashionable danske restaurant ”Lundum’s”, som ligger i London-bydelen Kensington. Her var der ofte besøg af danske fodboldspillere og andre kendte hot shots. Vi nævner i flæng: Sean Connery, den græske prins osv. Herefter var det ikke sket med det royale islæt blandt skawboens ”kunder”, for Jesper Carl Winter fik arbejde på det danske kongeskib, hvor han i et halvt år var Hof Kok. Aftenmenuerne blev her fastsat i samråd med Prins Henrik.

Fiskefrikadeller med hjemmelavet løgkompot og tyttebær

Nu er Jesper Carl Winter køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant, hvor der selvsagt ryger masser af frisk fisk igennem køkkenets potter og pander. Rødfisken er hans foretrukne råvare, for han synes, den er spændende at arbejde med. Ellers er det helt store trækplaster på Skagen Fiskerestaurant Fiskefrikadeller med hjemmelavet løgkompot og tyttebær. Vi har prøvesmagt dem, og de er fremragende. Intet mindre! Så nu er det muligt at bestille denne udsøgte smagsoplevelse som abonnent hos Skagenfood, og du vil ikke fortryde det.

Teambuilding blandt fisk og skaldyr

Skagen Fiskerestaurant tilbyder et fiskekokkekursus, som henvender sig til alle, der gerne vil være lidt mere fortrolige med tilberedningen af havets dejlige råvarer. Tjek www.skagen-fiskerestaurant.dk, hvor du bl.a. kan læse: “Fra hav til bord – fiskekokkekursus for amatører kan også arrangeres for en hel gruppe … fx som et anderledes tilbud til teambuilding eller get-together.” Ja, hvem gider så tage på kanindræber-kurser i vildmarken? Hvis du ikke lige er på udkig efter udfordringer af den kaliber, men bare er blevet sulten, så har Skagen Fiskerestaurant selvfølgelig også et inspirerende menukort, som bl.a. inkluderer take-away.

Kontakt

Du kan læse mere om Skagen Fiskerestaurant her: www.skagenfiskerestaurant.dk

Opskrifter af Jesper Carl Winter, Skagen Fiskerestaurant:

Ingen opskrifter