0

Mira Arkin

Mira Arkin, madskribent på bl.a. magasinet Gastro og kvinden bag Miras Madblog – en blog med masser af let tilgængelige opskrifter, restaurantanmeldelser fra Danmark og de mange rejsemål, Mira besøger og andet godt – bare det handler om mad.

Mira Arkin

Hvorfor begyndte du at blogge?

Jeg startede bloggen i 2009 efter at have vundet tvprogrammet Kokkekampen på TV3. Jeg sad og kedede mig som jurist og fandt pludselig ud af, at jeg var meget bedre til at lave mad og skrive om det, end jeg troede. I forvejen var jeg vandt til, at mine venner altid ringede til mig med spørgsmål om madlavning eller efter tips til restauranter. Al min madlavnings- og spiseviden kunne jeg lige så godt dele ud af i større skala. Bloggen var også min vej til at blive professionel madskribent.

 

Hvad er dit tidligste minde omkring at spise fisk?

Da jeg var helt lille, boede vi en lille landsby ved Limfjorden. Jeg kan huske, vi holdt ålegilde med rugmelspanerede ål og stuvede kartofler. Det gjalt om at få benene fra de spiste ål til at nå hele vejen rundt om sin tallerken og gerne to gange. Jeg elskede smagen og hyggen ved at samles om sådan et måltid.

 

Hvad er din største fiske-gastronomiske oplevelse?

Jeg har mange store fiske-gastronomiske oplevelser. Alt fra simple, grillede jomfruhummere med hvidløgssmør eller at sidde i en motorbåd i Oslofjorden og spise en reje, der lige er hevet op af vandet og kogt i fjordvand, til perfekt spaghetti alle vongole på piazza i Rom til den danske hummerhale med smør og tallerkensmækkere, som jeg spiste med fingrene sidst jeg var på Noma.

 

Fremtidige ambitioner, drømme & mål?

Jeg lever sådan set allerede min drøm ud. Min hobby er mit arbejde. Tænk at jeg kan få lov at leve af at lave mad, udvikle opskrifter, skrive artikler om gastronomi og blogge. Og når jeg sidder og surfer madbilleder på nettet – så er jeg faktisk også på arbejde! Men måske skal jeg på et tidspunkt lave en kogebog. Og jeg kunne også godt tænke mig at lave mere tv om mad.

 

Hvad er det ved fisk du godt kan lide?

Jeg elsker mangfoldigheden ved det. Bare i vores lille land har vi så utroligt mange lækre fisk og skaldyr omkring os. Det er også fastfood – fisk kræver meget kort tilberedningstid og jeg synes også ofte, at det er bedre, jo enklere det er. Og så har man det godt i kroppen efter at have spist fisk. Man føler sig let og veltilpas efter et fiskemåltid.

 

Hvor tit spiser du selv fisk - og hvad er din fiskelivret?

Jeg spiser fisk flere gange om ugen. 1-2 gange til aften og flere gange om ugen til frokost. Som madentusiast er det ikke til at lægge sig fast på en enkelt livret, men spaghetti alle vongole (med venusmuslinger) er en af dem og så er det også svært at slå et stykke skindstegt, hvid fisk med beurre blanc og friskbælgede ærter. Eller grillede jomfruhummere. Eller…

 

Hvad er dine bedste råd, når man tilbereder fisk?

Man må endelig ikke overtilberede fisken. Og jeg koger aldrig fisk. Jeg tror der er kommet mange fiskehadere ud af kogt torsk. En blid pochering er fint, men at koge en flot fisk i smadder er en dødssynd. Du kan altid lige tjekke om fisken er færdig ved forsigtigt at snige en urtekniv ind mellem fiskens flagede kød og se, om den er holdt op med at se gennemsigtig ud. Lige så snart den er det, så er den færdig.

 

Links:

Miras madblog

 

Mira på Facebook

 

Mira på Instagram

 

Portrætfoto: Line Thit Klein

Opskrifter af Mira Arkin:

Ingen opskrifter