Sidste nye kok i nettet hos Skagenfood.dk er Ole Kjærsgaard. Ud fra hans generalieblad kunne man godt foranlediges til at tro, at han lever i vand og har gæller! Det er dog ikke tilfældet, men alt i Oles liv står nu alligevel i fiskens tegn.
Den 36-årige kok stammer fra en fiskerfamilie fra Hirtshals, hvor Oles far havde sin egen garnkutter: HG 207 Nordland, og interessen og den udprægede viden om fisk blev derfor tidligt grundlagt. Allerede som folkeskoleelev fandt Ole ud af, at fisk på menuen var noget, der tiltalte ham. Et praktikophold som opvasker førte til en uddannelse som køkkenassistent i 1988, og 6 år senere var kokkebeviset også i hus.
Nordsøcentret i Hirtshals er Danmarks største videnscenter om fisk og fiskeri, og det er derfor den oplagte arbejdsplads for Ole Kjærsgaard. Han er kok i centrets køkken, og der er naturligvis altid fisk på menuen. Kokken er især stolt af sin fiskebuffet, som han selv mener, må være Danmarks største med 25 forskellige fiskearter. Hvis gæsterne gerne vil se et levende eksemplar af deres frokost, kan de bare smutte ”ind ved siden af”, for der finder de Nordsømuseet med masser af fiskearter i akvarierne. Museet byder også på sæler, men de er nu ikke på menuen hos Nordsøcentret, kan vi godt berolige med.
Oles hjerte banker for fisk, og som andre, der lever og ånder for deres interesse, har også Ole lyst til at formidle sin store viden. Han tilbyder derfor gruppekurser samt konferencer og private arrangementer, hvor han fortæller vidt og bredt om livet i havet og de mange forskellige fiskearter. På Nordsøcentret er der faciliteter til at holde konferencer for op til 300 mennesker, og hver gang kommer der selvfølgelig også fisk på menuen. Kokkens kulinariske viden har da også resulteret i flere opskriftssamlinger med fiskeretter, som han har fået udgivet.
Hvis du vil have mere fiskeinfo eller vil høre Ole Kjærsgaard dele ud af sin store viden, så klik ind på Nordsøcentrets hjemmeside www.nscentre.dk eller ring på 98944188.