0

Phillip Morrison

Phillip Morrison er køkkenchef på restaurant Pakhuskælderen. Her kan man i hyggelige omgivelser nyde Phillips præsentationsmenu, som er en smagsprøve af 7-8 retter fra månedens menu. En rigtig delikatesse.

Phillip Morrison

Phillip Morrison, som er opvokset i en lille by ca. 50 km fra Manchester i England, havde forskellige jobs, efter han gik ud af skolen, men det stod hurtigt klart for ham, at det var kokkefaget, han brændte for.

Fra ”Over there” til ”Down under”

Som mange andre kokke benyttede også Phillip sig af muligheden for at rejse verden rundt og samtidig arbejde som kok. Det blev bl.a. til to år i USA (Los Angeles, Dallas, New Orleans og Washington) samt et længere ophold i Australien.

”Down under” fandt Phillip ikke blot faglige udfordringer - han fandt også kærligheden. En dansk pige gjorde i den grad indtryk på Phillip, og om det var "brændende kærlighed", der kom på menukortet, skal vi lade være usagt. En ting er i hvert fald sikkert: det var kærligheden, der lokkede den nu 32-årige englænder til Danmark.

Far og kok

Phillip og den danske pige er i dag gift og er forældre til to børn. Det var den forestående familieforøgelse, der gjorde Phillip til ”rigtig kok”. Han besluttede sig for at slå sig ned i Danmark permanent, og samtidig ville han have papir på sin gastronomiske kunnen.

En lynkarriere

I 1999 blev Phillip udlært kok fra Pakhuskælderen, og efter kun et par måneder med den nye titel, blev han udnævnt til køkkenchef i restauranten. Her tilbereder han gourmet retter sammen med to kokke og to medhjælpere. Køkkenchefen elsker at eksperimentere med havets råvarer og komponerer ofte nye fiskeretter. Det er havtasken, som er Phillips yndlingsfisk, fordi ”dens kød har en helt unik konsistens og smag.”

Langt fra en almindelig hotelrestaurant

Restaurant Pakhuskælderen, som findes på det københavnske hotel ”71 Nyhavn Hotel”, er en gastronomisk perle. Såvel kvalitets- som indretningsmæssigt adskiller restauranten sig fra de traditionelle hotelrestauranter.

Phillip laver nyt menukort til restauranten hver måned, og der er altid flere fiskeretter at vælge imellem. Oktobermenuen byder bl.a. på grillet pighvar serveret med egen glacé samt foie gras skum, og hertil serveres rødløgsmarmelade.

En meget populær specialitet fra Pakhuskælderen er restaurantens Præsentationsmenu. Den består af smagsprøver på 7-8 retter fra menukortet. ”Ofte har gæsterne lyst til at smage flere af retterne på menuen, og det kan lade sig gøre med denne specialitet”, forklarer Phillip. For bordreservation - ring på tlf. 33436200.

Fakta om 71 Nyhavn Hotel

71 Nyhavn Hotel er et charmerende hotel, som ligger i hjertet af København; Nyhavn. Hotellets ramme er et 200 år gammelt pakhus. Kanalpromenaden går lige forbi hotellet, Amalienborg Slot og Amaliehaven finder du lige om hjørnet, og havnepromenaden, som fører ud til Den Lille Havfrue, begynder meget tæt på hotellet. Der oser af hygge på 71 Nyhavn Hotel. Der er mulighed for at nyde en god middag tilberedt af Phillip og hans kokketeam, og hotellet giver mulighed for at holde forretningsmøder, konferencer og selskaber.

Tjek hjemmesiden: www.71nyhavnhotel.dk - her finder du bl.a. et fristende tilbud på en romantisk weekend i vores hovedstad.

Opskrifter af Phillip Morrison:

Ingen opskrifter