Når kok og køkkenchef Thomas Riis komponerer fiskeopskrifter til Skagenfood eller sammensætter menuen på Fiskerestaurant Hyttefadet i Skagen, tænker han hele tiden over, hvordan han kan gøre det så enkelt som muligt. Med friske råvarer, naturligvis.
Restaurant Hyttefadet i Skagen er restauranten for både lokale og turister. Mange af "skawboerne" bruger Restaurant Hyttefadet som stedet, når der skal holdes fest eller nydes en dejlig og lokal middag på højt gastronomisk plan. Og så er Restaurant Hyttefadet kendt som et af de steder, der bruges af de mange, som år efter år kommer til Skagen: Både det danske jetset, kronprinseparret og de mange andre, der glæder sig over at gense Grenen, gå blandt de karakteristiske gule huse og sidde ved havnen, hvor kulturen er i en genre for sig selv.
Kokken spiser selvfølgelig selv fisk så oftest som muligt, og hans yndlingsspise er stegte sild, kullerfilet samt de små bundgarnsmakreller.
"Det er ikke de dyre fisk, jeg spiser mest af. Sild, makrel og fiskefrikadeller er noget af det bedste efter min smag", siger Thomas.
Thomas Riis har tidligere arbejdet på Scheelsminde i Aalborg, Stena Hotel i Frederikshavn, Restaurant Pakhuset i Skagen og et år i Tyskland er det også blevet til. Især Skagen har fanget Thomas, der i mere end otte år har arbejdet og boet i Danmarks nordligste fiskerby, hvor han glæder de mange fiskeelskere, som spiser på Hyttefadet.
Restaurant Hyttefadet har åbent det meste af året, og du kan læse mere på Fiskerestaurant Hyttefadets hjemmeside - klik her: www.hyttefadet-skagen.dk