0

Tom Juul Nielsen, Lendum Kro

Provinskro med ægte bodegastemning er blevet forvandlet til et lækkert spisested af den unge kok, Tom Juul Nielsen. Kroen tilbyder i dag gode smagsoplevelser - både i restauranten og som mad ud af huset.

Tom Juul Nielsen, Lendum Kro

Historien om en kok, en kro og en nordjysk succes

For fire år siden bragte den lokale avis en artikel om Lendum Kro i Vendsyssel. Den tidligere konkursramte kro var blevet solgt til en 21-årig kok fra Hjørring for blot et par hundrede tusinde kroner. Indtil da havde kroen primært været et sted, hvor folk kom forbi for at få en øl, mens de kulinariske oplevelser ikke var i højsædet. Det er de nu!

Hårdt arbejde har lagt grunden

Tom Juul Nielsen har nu i to år været Køkkenchef i Lendum, og kroen er i dag en sund forretning. Kodeordene har været kvalitetsråvarer samt nyindretning af såvel køkken som lokaler. Oddsene var ellers ikke gode, for hverken pengeinstitutter eller kreditforeninger var vilde med at låne penge til ombygningen af kroen. Endelig fik Tom dog overbevist en enkelt bankmand om sin gode idé, og der blev bevilget et lån. Men kun til byggematerialer. Håndværkerløn kunne der ikke blive til, så kokken måtte selv i gang sammen med sin far, og renoveringen fandt sted, når Tom havde fri fra sit job som kok på Hotel Skagen Strand.

Gourmetretter, gode oplevelser og diner transportable

I dag er Lendum Kro en gourmetrestaurant, hvor man kan få en lækker madoplevelse. Der er mulighed for at holde konfirmation, runde fødselsdage og så videre, ligesom Lendum Kro også tilbyder mad ud af huset. Der har også været en vaskeægte fiskeaften på programmet, hvor Fisker Thomas sejlede op af åen sammen med de 75 gæster, som var kommet for at få en totaloplevelse: en lækker fiskebuffet samt underholdning fra den folkekære sanger.

Seks retters menu

Tom Juul Nielsen og hans hjælper, kokken Allan Hansen (som tidligere har arbejdet på det populære Svinkløv Badehotel), er for tiden spændte på, hvordan det sidste nye tiltag på Lendum Kro bliver modtaget af de spisende gæster. Menukortet har netop fået tilføjet en seks retters menu, som bl.a. består af forretten Ristet havkat på jordskokker og æbler med stenbiderrogn i dild beurreblanc samt desserten Cremé brulee med rå pæresalat, vanilleis og pæresirup.

Varme anbefalinger

Lendum Kro er uden tvivl et besøg værd! Vi fra Skagenfood har fået smagsprøver på Toms kulinariske kunnen, og kunder på kroen giver også uden tøven kokken deres bedste anbefalinger. I Gæstebogen læste vi bl.a. denne kommentar: "Tusind tak for en udsøgt middag, hvor hver mundfuld var en fornøjelse. Vi vil varmt anbefale Lendum Kro til alle på vores vej." (26. januar 2002)

Kontakt

Tom Juul Nielsen på Lendum Kro på tlf. 98473494 for bordbestilling og spørgsmål. Hvis du har brug for Diner Transportable, sender Tom også gerne menuforslag hjem til dig.

Opskrifter af Tom Juul Nielsen, Lendum Kro:

Ingen opskrifter