
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom risene i en skål, dæk dem med vand, og vend dem rundt, så stivelsen kan trække ud i vandet.
Hæld vandet fra, dæk igen risene med vand, og lad dem stå til senere.
Hak løgene fint.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Varm en fladbundet gryde op ved middel varme. Steg løgene og karryen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil løgene er gyldne.
Sigt vandet fra risene, hæld dem i gryden, og rist dem af under omrøring i ca. 1 min.
Hæld kokosmælk, bouillon og 1/2 dl. vand pr. person i gryden.
Bring retten i kog, kom låg på, og skru helt ned for blusset.
Lad det simre i ca. 10 min., indtil al væden er fordampet, og lad retten hvile uden varme mindst 5 min. før servering.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Spred kålen ud på bagepladen, vend med 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag kålen i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Hæld creme fraichen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend risene med tranebær, og smag til med salt og peber. Serveres sammen med kål og creme fraiche.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften