0
Koreansk Bibimbap med kim chi
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernsaltnordisk kimchiolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Grünkern

Hæld grünkern i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over grünkern. Tilsæt lidt salt, kog grünkern i ca. 20 min, og lad den hvile 5 min. efterfølgende. Vend efterfølgende halvdelen af kimchien rundt i grünkern sammen med ½ spsk. olie pr. person.

hvidløgingefærhakket grisekød 6-9%tamari/soyahonning
3 min.
Kødet

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv dem på den fine side af et rivejern.

Rør kødet, soyaen, honningen, ingefæren og hvidløget sammen og gem til senere.

gulerodmarkchampignons
10 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, skyl dem sammen med svampene, og afdryp begge dele for vand. Skær svampene i 1/2 cm tykke skiver. Gulerødderne skæres i stave på ca. 1/2 x 1/2 x 4 cm.

20 min.
Stegning

Der skal både steges gulerødder, svampe og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

Tilsæt 1/2 spsk. olie til en pande, og steg gulerødder og svampe, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 30 sek., før der røres rundt. Grøntsagerne skal stege i ca. 2 min. i alt og smages til med salt.

Tilsæt 1/2 spsk. olie til en ny pande, og steg kødet, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 3 min. i alt.

30 min.
Anretning

Læg grünkern i bunden af en dyb tallerken, anret kød, stegte grøntsager og kimchi henover, og top evt. med ekstra soyasauce.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?