0
Koreansk bibimbap med stegt æg, skrubbefilet og bagte rødder fra Kiselgården

Koreansk bibimbap med stegt æg, skrubbefilet og bagte rødder fra Kiselgården

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

persillerodhvidløgtamari/soyacitronristet sesamolie
1 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær persillerødderne i tynde skiver, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med revet hvidløg og 1 spsk. olie pr. person.

Bag rødderne i 10-15 min., indtil de har fået godt med farve. 

Vendes efterfølgende med sesamolie, soya og citronsaft.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

sesamfrø
15 min.
Rist sesamfrø og hak korianderen

Sesamfrø ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Hak korianderen groft.

skrubbefilet
20 min.
Steg ægget og fisken

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges ægget i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil æggehviden får godt med farve og bliver sprød. Blommen må gerne være flydende. Krydres med salt og peber.

Tag ægget af panden, steg efterfølgende fisken i 1 min. på hver side, og krydr med salt.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i dybe tallerkener, og anret rødder, fisk og spejlæg henover. Top med sesamfrø og koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?