0
Koreansk bibimbap med stegt æg, skrubbefilet og bagte rødder fra Kiselgården

Koreansk bibimbap med stegt æg, skrubbefilet og bagte rødder fra Kiselgården

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

persillerodhvidløgtamari/soyacitronristet sesamolie
1 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær persillerødderne i tynde skiver, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med revet hvidløg og 1 spsk. olie pr. person.

Bag rødderne i 10-15 min., indtil de har fået godt med farve. 

Vendes efterfølgende med sesamolie, soya og citronsaft.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

sesamfrø
15 min.
Rist sesamfrø og hak korianderen

Sesamfrø ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Hak korianderen groft.

skrubbefilet
20 min.
Steg ægget og fisken

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges ægget i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil æggehviden får godt med farve og bliver sprød. Blommen må gerne være flydende. Krydres med salt og peber.

Tag ægget af panden, steg efterfølgende fisken i 1 min. på hver side, og krydr med salt.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i dybe tallerkener, og anret rødder, fisk og spejlæg henover. Top med sesamfrø og koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Skrubbe

KENDETEGN:

Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.


GASTRONOMISK:

Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.


SUNDHED:

Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.