Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær persillerødderne i tynde skiver, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med revet hvidløg og 1 spsk. olie pr. person.
Bag rødderne i 10-15 min., indtil de har fået godt med farve.
Vendes efterfølgende med sesamolie, soya og citronsaft.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Sesamfrø ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Hak korianderen groft.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges ægget i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil æggehviden får godt med farve og bliver sprød. Blommen må gerne være flydende. Krydres med salt og peber.
Tag ægget af panden, steg efterfølgende fisken i 1 min. på hver side, og krydr med salt.
Fordel spelten i dybe tallerkener, og anret rødder, fisk og spejlæg henover. Top med sesamfrø og koriander.
Kundekommentarer ()