
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Skær løgene i skiver, riv squashen groft på et rivejern, og skær peberfrugterne i strimler.
Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i 1/2 tsk. olie pr. person på en pande ved høj varme i ½-1 min. på hver side.
Tag koteletterne af, kom olie på panden, og svits løg og champignoner i 2-3 min.
Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad.
Pres hvidløget, og kom det sammen med de flåede tomater, fløde og krydderiet i fadet.
Grøntsagerne skal bage i ovnen i 20-25 min. Når der er gået 10 min., tages fadet ud af ovnen, koteletterne puttes ned i fadet, så de dækkes af sovsen, og fadet sættes i ovnen igen det sidste stykke tid.
Kør blomkålen til blomkålsris i en foodprocessor.
Blomkålsrisene kan spises, som de er. Alternativt kan de overhældes med kogende vand, trække 3-5 min., og derefter drænes for vand.
Servér en kotelet sammen med blomkålsris og sauce fra fadet.
Oregano 15%
Timian 15%
Sød paprika. 60%
chili pilver 10%
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften