0
Krondyr i sur-sød sauce med stegte forårsløg og chili

Krondyr i sur-sød sauce med stegte forårsløg og chili

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
krondyrssteak
1 min.
Kødet

Skær kødet ud i mindre stykker, krydr det med salt, og gem det til senere.

perlespeltsolsikkekerner
5 min.
Spelten og solsikkekernerne

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

forårsløgdildrød chilihvidløggulerod
10 min.
Urterne

Kasser det yderste lag af forårsløget, og skyl resten sammen med dild og chili. Pil hvidløget, og skræl guleroden.

Skær forårsløget i mundrette stykker, og hak dild, chili og hvidløg groft. Skær gulerødderne i tynde skiver.

nam pla (fiskesauce)citron
20 min.
Sovsen

Rør fiskesaucen med citronsaft, og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, chilien og solsikkekernerne.

krondyrssteak
25 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Kødet steges på den ene side i ca. 1 min., til det får farve. Tilsæt forårsløg, hvidløg og gulerødder, og steg i yderligere 2 min., indtil grøntsagerne bliver møre. Sluk for varmen, tilsæt sovs og dild, og vend hurtigt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og servér kød og grøntsager henover med en god skefuld sovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?