Skær kødet i store stykker, krydr det med salt, og gem det til senere.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Pil løget og skyl svampe, salat, purløg og agurker og afdryp for vand. Halvér løget og champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
Skær salaten i fine strimler, agurkerne i tynde skiver og hak purløget.
Bland 1 spks. olivenolie, 2 tsk. eddike, ½ tsk. sennep pr. person og purløget i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salat og agurk i dressingen lige før servering.
Varm en pande eller gryde op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet på den ene side i en spsk. olie pr. person i 1 min., til det får en brun overflade. Tilsæt løgene og svampene, og lad det stege i ca. 3 min. under omrøring. Hæld fløden i, og lad det simre ca. 2 min. Smag sovsen til med salt og peber.
Anret gråandebrystet på tallerkener, og hæld flødesovsen henover med de kogte kartofler og den grønne salat ved siden af.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()