0
Andebryst i svampesauce og grøn salat

Andebryst i svampesauce og grøn salat

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Gråand brystfiletsalt
1 min.
Kødet

Skær kødet i store stykker, krydr det med salt, og gem det til senere. 

kartofler
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand. 

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgmarkchampignonsicebergpurløg1agurk
10 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skyl svampe, salat, purløg og agurker og afdryp for vand. Halvér løget og champignonerne, og skær dem i tynde skiver. 

Skær salaten i fine strimler, agurkerne i tynde skiver og hak purløget.

olivenolie, ekstra jomfrueddikesennepsort peber
20 min.
Dressingen

Bland 1 spks. olivenolie, 2 tsk. eddike, ½ tsk. sennep pr. person og purløget i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salat og agurk i dressingen lige før servering.

fløde 38% (piskefløde)
25 min.
Svampesovsen

Varm en pande eller gryde op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet på den ene side i en spsk. olie pr. person i 1 min., til det får en brun overflade. Tilsæt løgene og svampene, og lad det stege i ca. 3 min. under omrøring. Hæld fløden i, og lad det simre ca. 2 min. Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret gråandebrystet på tallerkener, og hæld flødesovsen henover med de kogte kartofler og den grønne salat ved siden af. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?