Forvarm ovnen til 225 grader.
Pil forårsløget, og skyl tomaterne og spidskålen. Halvér tomaterne, og skær spidskålen i kvarte. Spred grøntsagerne samt det hele hvidløg ud på en bageplade dækket med bagepapir. Bag grøntsagerne uden olie i ca. 15. min, indtil de har fået godt med farve.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Kom yoghurten i en skål. og krydr den med salt. Lad den stå ved stuetemperatur.
Kom pølserne på en pande med lidt olie, og steg dem over middel varme i 5-8 min., indtil de har fået en flot stegeoverflade.
Når grøntsagerne er bagt færdige, skæres de i mundrette stykker (hvidløget presses ud af skrællen), og vendes i bulguren med 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.
Servér bulguren samme med den saltede yoghurt og de stegte pølser.
Kundekommentarer ()