Forvarm ovnen til 225 grader. Kom rødbederne i en gryde med saltet vand, og kog dem i ca. 20-30 min., indtil skrællen nemt glider af.
Dræn bønnerne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Bønnerne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere bønnerne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel bønnerne ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Pil hvidløget, bland det i helt med bønnerne, og vend det hele godt rundt med 1 spsk. olivenolie pr. person. (Har du lidt tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred bønnerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme, bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydres med salt og peber.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico pr. person og drænet kapers i en skål og smag til med citronsaft, salt og peber.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Hæld vandet fra bederne, og skyl dem i koldt vand. Pil skrællen af dem, skær dem i så tynde skiver som muligt, og anret dem fladt ud på et fad. Hæld vinaigretten udover lige før servering.
Bag pølserne i ca. 5 min.
Servér pølserne med de syrlige beder og sprøde bønner.
Kundekommentarer ()