Skær kødet ud i tynde skiver. Vend det sammen med soyaen, sesamolien og 1/2 tsk. sukker pr. person, og lad det marinere.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Skyl salaten grundigt, og afdryp for vand. Pil bladene fra stokken på salaten, og gem til senere – de skal bruges som ”skåle” til retten.
Skyl spidskålen grundigt, hak den fint, og bland med kim-chi basen.
Varm en pande op ved høj varme. Skyl squashen, og skær den i ½ cm tykke skiver. Steg squashskiverne i 1 spsk. olie pr. person, til de får en brun overflade. Squashen behøver ikke at blive vendt, så længe den er blød hele vejen igennem. Laves der mad til flere, er det en god idé at stege squashen af flere omgange. Tag squashen af varmen, og vend skiverne med salt og de knuste korianderfrø.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tages kødet op ad marinaden (uden at kassere marinaden), og steges i 1 spsk. olie. Når kødet har fået farve på den ene side, tilsættes marinaden. Lad retten simre, indtil marianden er tyknet lidt omkring kødet.
Servér de forskellige ingredienser på fade, så man selv kan fylde sit salatblad med de forskellige elementer. Top med saucen fra kødet og kimchi-basen.
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kundekommentarer ()