Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl blomkålen, og pluk den ud i store, rustikke buketter. Vend buketterne med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og karry pastaen. Sørg for at få krydderierne ind i alle de små kroge.
Bag blomkålen på en bageplade i ca. 20 min., til den er gylden og mør.
Sæt spelten over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Kog i ca. 15 min., til spelten er mør. Lad den trække færdig i vandet indtil servering.
Pluk salaten ud i mundrette blade, og skyl dem.
Hak mandlerne groft, og rist dem let på en tør pande, til de begynder at poppe. Hold øje med dem, og ryst panden ofte, så mandlerne ikke brænder på.
Skyl æblet, og skær det ud i tern.
Vend salatbladene med yoghurt og masser af fintrevet citronskal og et par dråber citronsaft.
Dræn spelten, og smag den til med 1/4 spsk. olivenolie pr. person og salt.
Vend spelten med æbletern og hakkede, ristede mandler.
Anret den i en dyb tallerken med blomkål ovenpå og den cremede salat på siden.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften