0
Krydderbagt græskar med linser, feta og syrlig fennikelsalat

Krydderbagt græskar med linser, feta og syrlig fennikelsalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hokkaido græskarsolsikkekernerbaba ganoush krydderi
1 min.
Græskar

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skylle græskarret grundigt og fjern evt. urenheder. Du behøver ikke skrælle det.

Halvér det og fjern kernehuset. Skær det ud i store både og gnid dem godt med lidt olivenolie og salt. Bag dem på en bageplade til de begynder at tage farve. Ca. 15 min. Tag så pladen ud af ovnen og vend bådene med krydderblandingen og solsikkefrøene. Sæt pladen tilbage i ovnen, skru den ned på 160 grader og bag yderligere ca. 10 min - eller til græskarrene er møre.

fetagrønne linser fra Puy
10 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt, godt saltet vand.

Lad dem koge til de er møre - ca. 15 min. Dræn dem herefter for vand og vend dem sammen med små brud af fetaosten, et par dråber olivenolie og salt og friskkværnet peber.

fennikel med topfeldsalatcitron
20 min.
Salat

Skyl fennikel og feldsalat. Dryp begge dele grundigt af. Snit fennikelen super tyndt med en skarp kniv - eller mandolinjern, hvis du ejer sådan et.

Vend feldsalat og fennikel sammen i en skål og tilsæt godt med fintrevet citronskal, masser af citronsaft og et par dråber olivenolie. Ingen salt!

Salaten må godt være godt syrlig, så den matcher resten af måltidet.

30 min.
Anretning

Anret linserne i bunden af en tallerken med de bagte græskar og salaten ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?