0
Porchetta-karbonader med bacon, snittebønner og nye kartofler i dildcreme

Porchetta-karbonader med bacon, snittebønner og nye kartofler i dildcreme

Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hakket grisekødbacon i skiverGrønne snitbønner (flade bønner)små kartoflerdildPorchetta krydderikødnåle eller tandstikkere
1 min.
Klargøring :

Kartoflerne sættes over at koge i godt saltet vand.

Dilden skylles, herefter snittes bladene, og den møre del af stilkene snittes mellemfint. Put resten af stilkene over i kartoffelgryden til at give smag.

Snittebønnerne skylles, og skæres i 2 cm brede splitter på skrå.
Når kartoflerne er næsten møre, kommes bønnerne ned i gryden til dem, og simrer med i 5-7 minutter.

Kødet æltes sammen med porchetta-krydderiet samt salt og peber.
Kødet formes til to små karbonader pr. person. Et stykke bacon vikles rundt om hver karbonade, og fæstnes med kødnåle eller tandstikkere.

fløde 38% (piskefløde)dild
20 min.
Kød og grønt

Karbonaderne steges i smør en 5-6 minutter på hver side, til de lige er gennemstegte.  

Når kartofler og bønner er færdigkogte, drænes de i en sigte, og hældes tilbage i gryden sammen med fløden. Lad det koge ind til fløden tykner en smule, og vend dilden ned i gryden. Smag til med godt med peber og salt.

30 min.
Servering

Servér karbonaderne og de cremede grøntsager sammen på et fad.

~Velbekomme~

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver