0
Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

yoghurt naturel 0,5%citron
2 min.
Citrondressing

Pres saften af citronen, og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel af citronsaften med halvdelen af yoghurten, og lad dressingen stå, til den skal spises.

korianderbroccoli
5 min.
Forbered grøntsager

Snit koriander, og skær broccoli i buketter. Riv ingefær fint, og hak løg og hvidløg fint.

hakket grisekødMurgh Makhani krydderi
15 min.
Krydrede kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt. Krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i 1 tsk. olie pr. person i en tykbundet gryde.

flåede og hakkede tomaterhvidløgbroccoli
20 min.
Murgh Makhani:

Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller, og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi. Kom de flåede tomater og resten af yoghurten på, og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 min. Tilsæt broccoli, og lad retten simre i yderligere 2-3 min. Lige før servering røres små tern af koldt smør (10 gram pr. person) forsigtigt i, og det sidste citronsaft tilsættes. Smag til med salt og peber.

koriander
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citrondressing hældt over retten. Drys med koriander.

Bonusinfo

Murgh Makhani krydderi består af:
Ingefær, spidskommen, korianderfrø, gurkemeje, kanel & chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2996 kjl/716 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
10 g
Kulhydrat:
60 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
54 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?