0
Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

yoghurt naturel 0,5%citron
2 min.
Citrondressing

Pres saften af citronen, og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel af citronsaften med halvdelen af yoghurten, og lad dressingen stå, til den skal spises.

korianderbroccoliingefærhvidløgskalotteløg
5 min.
Forbered grøntsager

Snit koriander, og skær broccoli i buketter. Riv ingefær fint, og hak løg og hvidløg fint.

hakket grisekød 6-9%Murgh Makhani krydderi
15 min.
Krydrede kødboller

Rør det hakkede kød sejt med salt og krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i 1 tsk. olie pr. person i en tykbundet gryde.

flåede og hakkede tomaterhvidløgbroccoli
20 min.
Murgh Makhani

Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller, og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi. Kom de flåede tomater og resten af yoghurten på, og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 min. Tilsæt broccoli, og lad retten simre i yderligere 2-3 min. Lige før servering røres små tern af koldt smør (10 gram pr. person) forsigtigt i, og det sidste citronsaft tilsættes. Smag til med salt og peber.

koriander
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med citrondressing hældt over retten. Drys med koriander.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2996 kjl/716 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
10 g
Kulhydrat:
60 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
54 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?