0
Krydrede kødboller med bagt blomkål, rødløg og mandler

Krydrede kødboller med bagt blomkål, rødløg og mandler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålrødløg
1 min.
Blomkål og løg

Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

Start med at skrælle løg. Del blomkålen ud i store, rustikke buketter, og skær løgene i kvarte. Blomkålsstykkerne skal gerne være mindst dobbelt så store, som de kvarte løg.

Vend begge dele med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en plade, og bag dem i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert, kan du sagtens spare ovnen og tilberede på en pande. Sørg blot for, at løget får godt med tid, og bliver helt mørt.

hakket grisekødras el hanout
10 min.
Kødboller

Kom kødet op i en skål, og tilsæt et godt skud salt og krydderblandingen. Rør godt rundt, og form 3 små kødboller pr. kuvert.

Steg kødbollerne stille og roligt i 1 tsk. olie pr. person på alle sider på en godt varm pande i ca. 10 min., til de har taget godt med farve, og er gennemstegte.

cannellinibønner
15 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en lille kasserolle. Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie pr. person, lidt salt og friskkværnet peber. Lun igennem ved lav varme.

Pluk mynten ud i blade.

mandler
20 min.
Mandler

Rist mandlerne et minut eller to på en tør pande, til de begynder at dufte. Tag dem af panden, og gem dem til anretning.

myntelimemandler
30 min.
Anretning

Anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken med kødboller, bagte løg og blomkål ovenpå. 

Slut af med at drysse ristede mandler, revet limeskal og mynteblade henover retten.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3004 kjl/718 kcal
Fedt:
35 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,2 g
Kulhydrat:
42 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
20 g
Protein:
49 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?