0
Krydrede fiske tacos
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindMexi-kiddo krydderiblandingsalt
1 min.
Mariner fisken

Skær fisken ud i mindre portionsstykker, og dup dem med køkkenrulle. 

Drys med lidt salt og med krydderiblandingen. (Gem evt. lidt krydderi til dressingen.) Gnid det godt ind i fisken, og lad den stå, til du har lavet dressing og grønt.

limekoriandercreme fraiche 18%saltsort peberrivejernskål
5 min.
Dressing

Bland creme fraiche med lidt revet limeskal, salt og peber. Hvis der

er noget krydderi tilbage, kan du også komme det i dressingen.

Hak koriander, kom halvdelen op i creme fraichen, og lad det stå og trække.

hjertesalatavokadolime
8 min.
Snit grønt

Skær avokado i tern. Skær salat i mindre stykker. 

Skær lime ud i både, og anret det hele på et fad.

Placer også resten af korianderen på fadet.

mørksejfilet uden skindcorn tortillasoliepande
11 min.
Steg fisk

Steg fisken i 2 min. på den ene side på en stor pande over middelhøj varme. Vend fisken, steg i 2 min., og tag fisken af panden. 

Anret fiskestykkerne på et fad med en gaffel, som man kan bruge til at plukke fisken i mundrette bidder til tacoen. Dæk med folie for at holde fisken lun.

corn tortillas
17 min.
Lun tortillas

Rengør panden fra før, og varm den op igen ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof i 1-2 min. på hver side, til de bliver bløde.

Hold dem lune i et viskestykke indtil servering.

20 min.
Anretning

Server tortillas med fisk, grønt og dressing, og sammensæt jeres egen taco. Velbekomme. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Disse majs tortillas af høj kvalitet er fremstillet af mexicansk majs, vand og salt og er økologiske, glutenfri og fyldt med smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?