0
Krydret linsegryde med ærter og grønkål

Krydret linsegryde med ærter og grønkål

Tilberedningstid:
25 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
røde linserflåede og hakkede tomaterlauki masalakokosmælk
1 min.
Linsegryde

Start med at finde en stor gryde frem, og tilsæt en smule olivenolie. Sautér krydderblandingen af i olien et minuts tid. 

Tilsæt så hakkede tomater, kokosmælk, røde linser og lidt salt. Lad det hele simre under låg i ca. 20 min. til linserne er helt møre. Tilsæt gerne lidt vand undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.

babyspinatgrønkål
10 min.
Grønt

Skyl grønkål og spinat grundigt. Fjern de groveste stilke på begge dele.

Pluk kålen ud i mundrette bidder, og skær spinaten i strimler.

Steg grønkålen på en meget varm pande i en smule olie i 2-3 min., til den har taget lidt farve og er blevet mør. Krydr med lidt salt.

25 min.
Ærter

Lige inden servering vender du ærter og drænede kikærter ned i gryden, og lader dem varme igennem. Smag til en sidste gang.

Anret linserne i bunden af en dyb tallerken med grønkål og rå spinat ovenpå.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.