0
Krydrede linser med okse, raita og naan brød

Krydrede linser med okse, raita og naan brød

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

De nye Kostråd foreskriver, at vi skal spise mindre kød og flere bælgfrugter. Heldigvis er det ikke enten eller, og de to kilder til protein er det perfekte makkerpar i madlavningen. Uden at gå på kompromis med den skønne umami smag fra kød, giver linserne fylde og mæthed i denne ret. 

 

Tænd ovnen på 200 grader 30 minutter inden, og tag dej kuglerne ud af køleskabet. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløg
1 min.
Løg

Pil og skær rødløg ud i fine små tern. 

Hvis kødet ikke allerede er skåret i tern, så skær det ud i mundrette bidder, og husk at gemme kødsaften i posen.

sousvide tilberedt oksebryst i ternflåede tomaterrøde linserdaalkrydderirødløg
2 min.
Gryderet

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Tilsæt olie sammen med 2/3 del af løget, halvdelen af krydderiet og et skud salt. Steg i 30 sekunder til det begynder at dufte. Kom 1/3 del af yoghurten i sammen med de røde linser og kødet incl. al kødsaften. Steg i yderligere 30 sekunder.

Tilsæt de flåede tomater og evt. lidt vand, så det hele er dækket godt til med væde. Bring retten i kog, skru ned, og lad den småsimre under låg i ca. 10 min. Husk at røre engang imellem. 

pizzadej - på surdejdaalkrydderi
6 min.
Naan

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem ud på et godt melet bord som til en pizza.  

Pensl dejene med lidt olie, salt og lidt af daalkrydderiet. 

Bag brødet i 3-4 min. i ovnen på en bageplade. 

Hav en lille klat smør klar når de kommer ud af ovnen, og lad det smelte udover brødet. Dæk brødet til med et viskestykke for at holde det varmt.

græsk yoghurt, 10%agurkrødløg
10 min.
Raita

Skyl og rens agurken. Riv ca. halvdelen, og skær den anden halvdel i stave.

Skyl og rens koriander, og hak den groft.

Kom resten af yoghurten i en skål. Bland den med halvdelen af korianderbladene, det sidste hakkede rødløg, salt, friskkværnet peber og evt. det sidste af krydderiet, hvis der er mere tilbage.

Klem den revne agurk mellem hænderne over vasken, så væden presses ud. Kom den revne agurk ned i yoghurten, vend rundt, og smag til.  

14 min.
Tilsmagning

Rør i linsegryden, og tjek, om linserne er møre.

Smag til med salt og peber. Kom resten af korianderbladene i, eller server dem ved siden af.

20 min.
Anretning

Server gryderetten ved bordet med de lune naan brød og den cremede raita til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?