0
Krydret linsesuppe med fennikel, bønner og feta

Krydret linsesuppe med fennikel, bønner og feta

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fennikel med topknoldselleri testløggrønne bønner
1 min.
Grønt

Start med at skylle, skrælle og rense alle grøntsagerne. Skræl knoldselleriet, og skær det i små tern. Snit bønnerne i ca. 1 cm lange stykker.

Halvér løget, og snit det i tynde skiver.

Halvér fennikelen, og skær ligeledes den i tynde strimler.

 

grønne linser
10 min.
Linser

Kom linserne op i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog dem stille og roligt i ca. 10 min. Sigt dem herefter for vand.

græsk linsesuppe krydderi
15 min.
Grønt

Find en stor gryde, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér alle grøntsagerne et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt så krydderiblandingen, og lad den riste lidt med.

Tilsæt herefter de drænede linser og ca. 4 dl vand pr kuvert. Krydr med salt og et godt skud friskkværnet peber og lad suppen simre under låg i ca. 15 min.

feta
30 min.
Anretning

Smag suppen til en sidste gang, servér den rygende varm i dybe tallerkener og kom stykker af feta ned i. 

Slut gerne af med et par dråber olivenolie i hver tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?