Start med at skylle, skrælle og rense alle grøntsagerne. Skræl knoldselleriet, og skær det i små tern. Snit bønnerne i ca. 1 cm lange stykker.
Halvér løget, og snit det i tynde skiver.
Halvér fennikelen, og skær ligeledes den i tynde strimler.
Kom linserne op i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog dem stille og roligt i ca. 10 min. Sigt dem herefter for vand.
Find en stor gryde, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér alle grøntsagerne et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt så krydderiblandingen, og lad den riste lidt med.
Tilsæt herefter de drænede linser og ca. 4 dl vand pr kuvert. Krydr med salt og et godt skud friskkværnet peber og lad suppen simre under låg i ca. 15 min.
Smag suppen til en sidste gang, servér den rygende varm i dybe tallerkener og kom stykker af feta ned i.
Slut gerne af med et par dråber olivenolie i hver tallerken.
Velbekomme!
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()