0
Krydret svinekam med nudler, glaskål og brøndkarse

Krydret svinekam med nudler, glaskål og brøndkarse

Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kotelet af grisgrøn karrypasta
1 min.
Koteletter

Start med at skære svinekødet i tynde strimler og vend dem med karrypastaen. Lad dem ligge og trække til senere.

 

nudler
5 min.
Nudler

Sæt en stor gryde letsaltet vand over at koge og kog herefter nudlerne efter anvisning på posen.

 

glaskålrødløgbredbladet persillebrøndkarse
10 min.
Glaskål

Skræl glaskål og rødløg.

Skyl persille og brøndkarse forsigtigt.

Snit rødløg og glaskål i tynde strimler - og pluk persillen ud i blade. 

Skær brøndkarsen igennem et par gange med en skarp kniv. 

rødløgnudlerkotelet af grisbredbladet persille
20 min.
Koteletter

Varm en stor pande (gerne en wok) op ved højeste varme. 

Tilsæt lidt olie og steg svinekødet hårdt og kort - ca. 2-3 min. Tilsæt herefter rødløgene og lad dem stege med et par minutter.

Træk panden af varmen og vend det hele sammen med de drænede nudler og persillen.

Smag til med salt og friskkværnet peber - eller lidt soya hvis du har.

glaskål
30 min.
Anretning

Anret nudlerne i en dyb tallerken med glaskål og brøndkarse ovenpå.

Velbekomme!

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.