Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær broccoli i mundrette buketter.
Skær porre og gulerødder i mindre stykker. Det er vigtigt, at stykkerne ikke er alt for store, så de bliver ordentligt møre.
Kom gulerødder, broccoli og porre i bunden af et ildfast fad, og drys halvdelen af krydderiet ud over. Drys med salt og peber, og hæld fløde og 0,25 dl. vand pr. person i fadet. Bag grøntsagerne i ovnen i 15 min.
Skær fisken i portionsstykker. Krydr fisken med resten af krydderiet, og placér herefter fisken ovenpå grøntsagerne. Lad fisken bage med i yderligere 12-15 min., indtil den er gennembagt.
Servér fisken med gulerødder, broccoli og porre ved siden af, og sauce fra fadet hældt henover.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()