0
Kuller i sprøde tacoskaller med syltede rødløg, hvidkål & mexi-mayo

Kuller i sprøde tacoskaller med syltede rødløg, hvidkål & mexi-mayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødløg
1 min.
Syltede løg

Tænd ovnen på 200 grader, hvis du ønsker at bruge den til fisk og/eller tacoskaller.

Snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaiseMexicansk krydderiblanding (stærk)
5 min.
Mexi-mayo

Rør mayonnaise med halvdelen af krydderiblandingen.

hvidkålkoriander
10 min.
Kål & koriander

Fjern de yderste blade på kålen, og del den i kvarte. Skær stokken væk, og snit resten så fint, du kan (brug evt. et mandolinjern).

Kom kålen i en skål, drys med en smule fint salt, og massér salten grundigt ind med dine hænder, mens du knuger kålen. Lad den hvile til senere.

Pluk koriander i blade med lidt af stilken på, og kom dem i iskoldt vand til senere.

kullerfilet uden skindMexicansk krydderiblanding (stærk)
15 min.
Fisk

Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), 1/2 tsk. salt og 1,5 dl vand (denne mængde passer til 1-3 pers. - laver du til 4-5 pers., skal du nok gange op).

Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og krydr med salt og krydderiblanding efter smag (gem lidt til anretning).

Vend strimlerne i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej, og fritér dem, til de er gyldne og sprøde.

Du kan også stege dem på en stor dyb varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm olie).

Steg primært fisken på den ene side i 3-4 min., til den er pænt gylden, vend, og steg, til den er sprød og gylden på den anden side også.

Afdryp de friterede fisk på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.

Fif: for en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til den nemt deler sig i flager. NB. Her skal fisken ikke vendes i mel og dej.

tacoskaller
30 min.
Tacoskaller

Lun tacoskallerne. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet med den råsnittede kål, koriander, syltede løg og mexi-mayo.

Drys med det sidste af krydderiblandingen ved bordet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver