Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skær fisken i store stykker, og læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt på alle sider, og sæt fadet til side.
Skræl rødbeder og kartofler. Skær dem i grove tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade, og er bløde hele vejen igennem.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kom fisken i ovnen, og bag den i ca. 8 min.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det hele i en lille skål.
Tilsæt appelsinsaft, soya og 1/2 spsk. eddike pr. person. Smag til med salt og peber.
Blandingen vendes med de bagte rodfrugter og ristede nødder lige før servering.
Servér fisken med de bagte rødder.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()