Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, og læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt på alle sider, og sæt fadet til side.
Forvarm ovnen til 220 °C. Skræl rødbeder og kartofler. Skær dem i grove tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade, og er bløde hele vejen igennem.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kom fisken i ovnen, og bag den i ca. 8 min.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det hele i en lille skål.
Tilsæt appelsinsaft, soya og 1/2 spsk. eddike pr. person. Smag til med salt og peber.
Blandingen vendes med de bagte rodfrugter og ristede nødder lige før servering.
Servér fisken med de bagte rødder.
Kundekommentarer ()