0
Kuller med bagte rødbeder i appelsinvinaigrette med ingefær og sprøde hasselnødder

Kuller med bagte rødbeder i appelsinvinaigrette med ingefær og sprøde hasselnødder

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisken

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. 

Skær fisken i store stykker, og læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt på alle sider, og sæt fadet til side.

rødbedersøde kartofler
5 min.
Rødbeder og søde kartofler

Skræl rødbeder og kartofler. Skær dem i grove tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade, og er bløde hele vejen igennem.

hasselnøddekerner
20 min.
Nødder

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

appelsiningefærtamari soya saucehvidløg
25 min.
Fisk og dressing

Kom fisken i ovnen, og bag den i ca. 8 min. 

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det hele i en lille skål. 

Tilsæt appelsinsaft, soya og 1/2 spsk. eddike pr. person. Smag til med salt og peber. 

Blandingen vendes med de bagte rodfrugter og ristede nødder lige før servering. 

35 min.
Anretning

Servér fisken med de bagte rødder. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2334 kjl/558 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
27 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
37 g