Skær fisken i store stykker, læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub rødbederne og kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere jordsmag. Skær dem i grove tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kom fisken i ovnen med skindsiden opad, og bag den ca. 8 min., indtil skindet nemt kan trækkes af.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det hele i en lille skål.
Tilsæt appelsinsaften, soyaen og 1/2 spsk. eddike pr. person. Kom sennep i, indtil dressingen tykner. Smag til med salt og peber.
Blandingen vendes med de bagte rodfrugter og ristede nødder lige før servering.
Servér fisken med de bagte rødder.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()