Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær jordskokkerne og kartoflerne i grove stykker, spred dem ud på pladen, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person.
Bag grøntsagerne i 20-25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Snit løget i tynde skiver, og overfør dem til en kasserolle med 1 spsk. olie pr. person.
Sæt kasserollen over middelhøj varme, og steg løgene under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver helt bløde.
Smag til med salt og peber.
Hæld tahinen, soyaen, citronsaften og 1 tsk. honning pr. person i en skål og bland det godt sammen. Smages til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Steg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med jordskokker, bløde løg og vinaigrette.
Kundekommentarer ()