Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl græskarret med en kniv. Halvér det, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i stykker på ca. 2x2 cm, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir.
Vend græskarstykkerne med harissaen og 1 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber.
Bag græskarstykkerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skyl æblet, og skær det i tern.
Vend græskarstykkerne med pinjekerner og æbletern. Spred yoghurten ud på et fad (gem lidt yoghurt til kartoffelmosen), og anret salaten henover.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Kog kartoflerne helt møre, dræn vandet fra, og pisk dem til en mos med et piskeris. Tilsæt lidt yoghurt, så mosen får den rette cremede konsistens, og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér den straks sammen med både af citron.
Servér fisken sammen med græskarsalat og kartoffelmos.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()