0
Kuller med knuste salvie kartofler og spinatsalat

Kuller med knuste salvie kartofler og spinatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersaltGryde
1 min.
Kog kartofler

Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt i 8-10 min.

kullerfilet med skindsalt
3 min.
Salt fisk

Skær fisken ud i portionsstykker, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Kom lidt salt på kødsiden, og lad stykkerne stå og trække indtil stegning. 

tomaterbabyspinatfrisk mozzarellaolivenolie, ekstra jomfrubalsamicosaltsort peber
5 min.
Lav dressing og salat

Bland 1 tsk. olivenolie pr. person og 1 tsk. eddike pr. person i en salatskål til dressing, og smag til med salt og peber.

Skær tomater ud i både, og vend dem og spinaten op i dressingen. 

Fordel osten henover i trævler. 

TIP: hvis de mindste ikke er vild med dressing, kan du vente med at vende rundt i salaten, til i sidder ved bordet. 

salviehvidløg
10 min.
Skær hvidløg og salvie

Pil og knus hvidløget med siden af din kniv.

Pluk salviebladene.

kullerfilet med skindolivenolie, ekstra jomfrusmør
16 min.
Steg fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og skru ned til middelvarme. Lad fisken stege i ca. 3 min. 

Vend fisken om, steg videre i 30 sek., og sluk for varmen.

Tag fisken af panden, og anret den på et fad.

små kartoflersalviehvidløg
16 min.
Steg kartofler

Hæld vandet fra kartoflerne, og skyl dem med koldt vand.

Hæld kartoflerne i en skål, og knus dem let mellem fingrene. 

Sæt gryden fra kartoflerne over på middelhøj varme. Tilsæt en klat smør og 1 tsk. olivenolie pr. person.

Tilsæt hvidløg og salvie, skru ned på middelvarme, og steg i 1-2 min. Kom herefter kartoflerne i, skru op, og steg, imens du vender dem jævnligt.

Server med fisk og salat. Velbekomme. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?