0
Kuller med nødder, bær og grønne bønner

Kuller med nødder, bær og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

hasselnøddergrønne bønner
1 min.
Bag hasselnødder

Kom hasselnødderne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 8-12 min., til de er gyldne.

Nip enderne af bønnerne.

bladsellerihasselnøddertørrede tranebærdijon sennepfløde 38% (piskefløde)græsk yoghurt, 10%cayennepeberkullerfilet med skind
5 min.
Fisk, grøntsager og dressing.

Skær fisken i portionsstykker.

Skær bladselleri i små stykker, og læg dem i det ildfaste fad sammen med hasselnødder og tørrede tranebær.

Rør en dressing af dijonsennep, fløde, yoghurt, og følgende pr. person: 1/2 spsk. lys balsamico, 1/4 tsk. honning, 1/2 tsk. salt og en lille knsp. cayennepeber.

Dyp kødsiden af fiskestykkerne godt i dressingen, og læg derefter fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne med skindsiden opad. Sæt fadet i ovnen i 20 min.

Når fisken er færdig, trækkes skindet af og kasseres.

grønne bønner
15 min.
Bønner

Vend de nippede bønner med olie, salt og peber. Drys evt. også bønnerne med lidt cayennepeber.

Læg dem på en bradepande med bagepapir, og sæt dem i ovnen sammen med fisken. Vend lidt rundt i bønnerne undervejs, og lad dem bage med, til fisken er færdig, evt. lidt længere.

35 min.
Anretning

Server fisken direkte i fadet med bønnefritter til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
559 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,5 g
Kulhydrat:
29 g
heraf sukkerarter:
22,6 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
45,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?