Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom hasselnødderne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 8-12 min., til de er gyldne.
Nip enderne af bønnerne.
Skær fisken i portionsstykker.
Skær bladselleri i små stykker, og læg dem i det ildfaste fad sammen med hasselnødder og tørrede tranebær.
Rør en dressing af dijonsennep, fløde, yoghurt, og følgende pr. person: 1/2 spsk. lys balsamico, 1/4 tsk. honning, 1/2 tsk. salt og en lille knsp. cayennepeber.
Dyp kødsiden af fiskestykkerne godt i dressingen, og læg derefter fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne med skindsiden opad. Sæt fadet i ovnen i 20 min.
Når fisken er færdig, trækkes skindet af og kasseres.
Vend de nippede bønner med olie, salt og peber. Drys evt. også bønnerne med lidt cayennepeber.
Læg dem på en bradepande med bagepapir, og sæt dem i ovnen sammen med fisken. Vend lidt rundt i bønnerne undervejs, og lad dem bage med, til fisken er færdig, evt. lidt længere.
Server fisken direkte i fadet med bønnefritter til.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften