0
Torsk med parmesancrust, urtemos og salat

Torsk med parmesancrust, urtemos og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du får den skønneste crust på fisken, når du topper den med pankorasp, parmesan og smør.

Har du ikke smør, så brug lidt olivenolie i stedet.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersødmælkdildforårsløg
1 min.
Urtemos

Tænd ovnen på 180 grader.   

Kom kartoflerne i en gryde med kogende usaltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15 min. 

Lun mælken, og hak dild og forårsløg fint (gem lidt forårsløg til fisken).

Dræn vandet fra kartoflerne, mos dem groft med et piskeris, og pisk den lune mælk i.

Smag til med salt og evt. en smørklat, og vend dild og forårsløg i lige inden servering. 

parmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgtorskefilet uden skindpanko rasp
10 min.
Fisk med parmesancrust

Del fisken i 1-2 stk. pr. pers. 

Riv parmesanen fint. Vend den med fintrevet hvidløg, panko, lidt forårsløg og en smørklat. 

Smør et ildfast fad med lidt olivenolie. Læg fiskestykkerne i fadet, og top med parmesanblandingen . 

Bag fisken i den varme ovn i 10-12 min., eller til toppen er let gylden, og fisken akkurat gennemtilberedt. 

hjertesalatagurk
15 min.
Salat

Snit salaten groft, og skær agurken i skiver.

Anret begge dele på et fad, dryp med god olivenolie og mild eddike, og krydr med salt og peber. 

24 min.
Anretning

Anret fisk med urtemos og salat, og nyd straks. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?