Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm. Krydr godt med salt, og lad fisken stå til senere.
Kom perlebyg i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn dem for vand.
Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skær hvidløg i skiver.
Opløs 1 tsk. sukker pr. person i 1 spsk. kogende vand pr. person. Tilsæt fiskesaucen, saften fra citronen samt hvidløget i skiver. Mort eller rør blandingen godt rundt, og smag til om der mangler ekstra sukker, fiskesauce eller citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Vend fiskestykkerne i srirachaen, og efterfølgende i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Steg fisken i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil fisken lige begynder at flage.
Pluk bladene fra stilken på korianderen. Hak stilkene fint.
Kom alle ingredienserne op i en stor skål, og servér.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()