Sæt en gryde med vand uden salt over at koge.
Pil løget, og skræl kartoflerne, og skyl herefter løg, kartofler og blomkål.
Skær det hele ud i grove tern. Kog ternene i ca. 10 min., indtil de er møre. Sigt vandet fra, og mos det hele sammen med halvdelen af creme fraichen med et piskeris.
Smag til med salt.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skær fisken i stykker på 2x2 cm., og krydr dem med salt.
Kom mosen i et ildfast fad, og fordel fisken rundt på kartoffelmosen. Riv osten henover, og drys også raspen henover. Bag retten i ca. 5 min., indtil den har fået en flot brun farve på overfladen.
Varm en pande op ved høj varme, og skyl peberfrugterne.
Når panden er rygende varm, steges peberfrugterne i 1 spsk. olie i ca. 2 min. på to sider, så de branker lidt og bliver møre. Krydres med salt og peber.
Hæld resten af creme fraichen i et fad, og anret peberfrugterne henover.
Servér brandaden med peberfrugterne.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()