Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl eller skrub de søde kartofler. Skær peberfrugten over, og kassér kernehuset. Pil skrællen af hvidløg. Gem 1/4 fed hvidløg pr. person til topping.
Skær søde kartofler, peberfrugt og forårsløg i mundrette stykker. Druerne halveres.
Skær spidskålet i halve, og skær det i fine strimler.
Pluk timian bladene af stilkene. Du skal bruge ca. 1 tsk. timianblade pr. person eller efter smag.
Varm 1/2 spsk. olie pr. person op i en støbejernsgryde eller på en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Halvér kyllingefileterne, læg dem ned i gryden, og lad dem brune et par minutter. Vend dem rundt, så de bliver brunede på begge sider.
Kom sød kartoffel, peberfrugt, forårsløg, hvidløg og vindruer i gryden. Tilsæt salt og timian efter smag. Hæld til sidst mælk og 1/2 spsk. soya pr. person over.
Sæt gryden i ovnen i 40 minutter.
Rør græsk yoghurt, dijonsennep, 1/4 fed hvidløg pr. person og en lille knsp. salt pr. person sammen til en topping.
Server Kylleryllegryden direkte fra ovnen med topping og fintsnittet spidskål til.
Kundekommentarer ()