Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog kartoflerne møre under låg i godt saltet vand i ca. 15 min. Sigt vandet fra, men gem lidt kogevand.
Hvis du har modtaget kyllingebryst, skal dette skæres i strimler. Steg kyllingen gylden og gennemstegt i olivenolie på en stor varm pande. Krydr den med salt og peber, og tag den af panden.
Del blomkålen i mundrette buketter.
Kom mere olivenolie på panden fra kyllingen, og steg blomkålen ved middelvarme i 3-4 min. Tilsæt gerne lidt vand, så den dampkoger.
Snit porre og hvidløg fint, og kom begge dele med på panden i ca. 2 min. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Krydr med salt og peber.
Drys grøntsagerne med ca. 1/2 spsk. mel pr. dl mælk (dog max 2 spsk. mel), og steg kort grøntsagerne med melet.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og lad saucen tykne. Spæd med kartoffelvand, hvis du synes den bliver for tyk.
Vend den stegte kylling i, og smag til med salt og peber.
Nip enderne af bønnerne, og damp dem i kogende, saltet vand i min. 5 -10 min. HUSK at grønne bønner ikke må være rå, men skal være gennemtilberedte, da de indeholder lektiner, der nedbrydes ved tilberedning.
Afdryp bønnerne, og skyl dem i koldt vand.
Skær tomater i kvarte.
Vend de lune bønner med tomat, lidt hvidvinseddike og olivenolie, og krydr med salt og peber.
Snit purløg fint.
Anret kartofler med kylling a la frikassé.
Drys med purløg, og servér straks med bønnesalat ved siden af.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften