0
Kylling i grøn karry med blomkålsris

Kylling i grøn karry med blomkålsris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingebryst uden skindhvidløgløgrød peberfrugtgulerodbroccoli
1 min.
Forberedelse

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  

Skær kyllingekødet i mindre stykker. Rør dem sammen med 1/4 spsk. olie pr. person og 1/2 fed presset hvidløg pr. person i en skål. Rens peberfrugt, gulerødder, løg og broccoli og skær dem i mundrette stykker.

kokosmælkingefærgrøn karrypasta
10 min.
Lav retten

Kom grøntsager og kyllingestykker i et ildfast fad, og sæt fadet i ovnen.

Efter 8 min. tilsættes kokosmælk, 1/4 dl. vand pr. person, fintrevet ingefær, det sidste hvidløg (presset), grøn karrypasta og salt efter smag. Rør det hele sammen, så karrypasta, hvidløg og ingefær bliver rørt ud i kokosmælken. Tilbered retten i ovnen i 4 min., så retten varmes igennem. Rør rundt i blandingen en gang undervejs. Smag til med salt og evt. ekstra grøn karrypasta, hvis du ønsker retten stærkere.

Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 180 grader. Kom grøntsager og kyllingestykker i airfryerkurven, og tilbered dem i airfryeren i 8 min.

Hvis du bruger airfryer, kommes de stegte grøntsager og kyllingen dog over i en airfryerbageform, før kokosmælk, vand, ingefær, hvidløg og grøn karry kommes i airfryeren. Tilbered retten i airfryeren i 2 min. så retten varmes igennem.

blomkål
20 min.
Blomkålsris

Kom blomkål i mindre stykker i en foodprocessor, og kør det til helt fine, små "ris".  

30 min.
Anretning

Fordel blomkålsris og den grønne karryret i skåle. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
519 kcal
Fedt:
27,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
20 g
Kulhydrat:
29,2 g
heraf sukkerarter:
17,1 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
36,5 g